4,5 G İLE FATURALAR ARTACAK MI ?

Özeren, yaptığı açıklamada, mobil haberleşme hızını 3G’ye göre 10 kat artıracak 4,5 G teknolojisinin, 1 Nisan itibarıyla kullanılmaya başlanacağını anımsatarak, 4,5 G teknolojisiyle internet kullanımının da artacağı uyarısında bulundu.

 Tüketicilerin internet kotalarını aşmaları durumunda yüksek faturalarla karşı karşıya kalabileceklerini anlatan Özeren, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen ve internet sitesinde yer alan Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde yüksek internet faturalarının önleneceğini ifade etti

 Kendi alışkanlıklarına ilişkin veri kullanım miktarını belirleyen tüketicilerin, buna göre kota seçebileceğini ya da kotalarını aşıp aşmadıklarını tahmin edebileceğini anlatan Özeren, “BTK, Veri Kullanım Hesaplayıcı’yı bilgi vermek amacıyla hazırladı. Sistemdeki hesaplama kesinlik içermeyip, yaklaşık bir değer ifade edecek. Bu nedenle sistemin fatura doğrulama amacıyla kullanılması mümkün olmayacak.” diye konuştu.

5 g ne

 Dünyanın en hızlı mobil internet teknolojisi 4,5 G için geri sayım başladı. Bu teknolojiyi kullanabilmek için ise 4,5 G uyumlu bir akıllı cihaz ve SIM kart gerekiyor. İletişim operatörleri düzenledikleri kampanyalarla SIM kart değişimini ücretsiz olarak yapıyor.

 GSM operatörleri, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren, SIM kartı ve cihazı uyumlu müşteriler için 5 G mobil iletişim altyapısını kullanmaya başlayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir