Adalar İskelesinde Gerginlik 2021

ADALAR İSKELESİNDE GERGİNLİK

İstanbul’da Büyükada Vapur İskelesi’nde bulunan TÜGVA Temsilciliği’nin İBB tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine polis ile zabıta ekipleri arasında gerginlik çıktı. TÜGVA yetkilileri, kira sözleşmesinin İBB tarafından usulsüz olarak tek taraflı bozulduğunu söyledi. İBB ise, binanın tahliyesi için ellerinde mahkeme kararı olduğunu belirtti.

CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat şöyle anlatıyor:

“Büyükada İskelesi’nin üst katı hukuki süreç sonunda yeniden İBB’ye geçti. Adalar’ın tarihinde özel bir yere sahip bir yer burası… Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın kullanımındaydı. Hukuki süreç sonunda İBB’ye geçti.
İBB, bakım onarım çalışmasını yaptıktan sonra Adalar halkının kullanımına açacaktı. Bakım onarım yapmak için içerideki eşyaları çıkarılıyordu.
İBB zabıtası eşyaları taşırken polis geldi. Görevini, yetkisini aşarak tahliye işlemini engelledi. Eşyaların çıkarılmasını engelleyen kişilerin sivil polis olduğu iddia ediliyor. Halk şu anda iskele önünde bekliyor.”
Yani devletin güvenlik güçleri yerel yönetimin güçlerine savaş açmış durumda.
Eskiden (RTE’den önceki asude dönemlerde) bu terasta güneşi batırırken, İstanbul’un bu en güzel manzarası karşısında küçük piyano konserleri izlerdik. Şimdi aynı terasta TÜGVA üyeleri yerne tesisi bütün gençlerin yararlanabileceği bir GENÇLİK MERKEZİ haline getirileceğini” söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir