ADELET YÜRÜYÜŞÜ GÖRKEMLİ BİTTİ

Adalet Mitingi’nde alan doldu taştı

171 futbol sahası büyüklüğündeki Maltepe Miting alanı doldu taştı.

Türkiye yılladır böyle bir eyleme tanıklık etmedi…

 İstanbul’un en büyük miting alanları arasında olan Maltepe miting alanı 120 hektarlık genişliğe sahip.

 Alan 171 futbol sahası büyüklüğünde. Şu an miting alanı dolmuş durumda polis vatandaşları alanın dışındaki bir noktaya alıyor.

 CHP’nin sunucusu Barış Bozkurt, “Şu an 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum” dedi.

 Türkiye yıllardır böylesine geniş katılımlı bir eylem görmedi…

 SAYIN BAŞBAKAN HAY AĞZINA SAĞLIK NE GÜZEL DEMİŞSİN

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ülkenin adaletsiz ve hukuksuz yönetilmesine itiraz ederek, adalet isteyerek Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ADALET Yürüyüşü’ne ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım “Artık kabak tadı vermeye başladı. Bu işi burada bitirmek lazım” demiş. (7 Haziran 2017 gazeteler ve haber siteleri).

Sayın Başbakan son derece doğru söylüyorsunuz.

Ülkenin bir yıldır Olağanüstü halle yönetiliyor. Bu durum kabak tadı verdi. Yeter artık, ülkenin olağanüstü halle yönetilmesinin bir an önce bitirilmesi lazım.

Türkiye, 15 yıldır tek kişinin aldığı kararlarla yönetiliyor. Bu durum kabak tadı verdi. Yeter artık, ülkenin tek kişinin aldığı kararlarla yönetilmesine bir an önce son vermek lazım.

Türkiye, hukuk çiğnenerek, keyfi ve anti-demokratik kurallarla ve adaletsiz olarak yönetiliyor. Türkiye, dünyada hukuksuz bir devlet olarak anılmaya ve tanınmaya başlandı. Bu durum kabak tadı verdi. Yeter artık bu durum bir an önce bitirilmesi, Türkiye’nin hukuk devleti olması lazım.

İnsan hak ve özgürlükleri askıya alındı. Ağzını açanlar, Erdoğan’dan faklı düşünenler ve farklı şeyler söyleyenler, ülkede yaşanan hukuksuzluklara itiraz edenler, içeri tıkılıyorlar. Bu durum kabak tadı verdi ve insanları canlarından bezdirdi. Yeter artık bu durumun bir an önce bitirilmesi lazım.

Üniversiteler susturuldu. Bilim adamları susturuldu. Bilim ve düşünce özgürlüğü yok edildi. Bu durum Türkiye’nin geleceğini karartıyor. Bu durum kabak tadı verdi. Yeter artık bu durumun bir an önce bitirilmesi lazım.

AKP Genel Başkanı Erdoğan konuşurken, bütün kanallar yayınlarını kesiyorlar. Erdoğan’ın konuşmasına bağlanıyorlar. Türkiye tek sesli bir ülke oldu. Bu durum kabak tadı verdi. Yeter artık bu durumun bir an önce bitirilmesi lazım.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın tek başına aldığı kararlarla yönetilen Türkiye, dünyayla kavga ediyor. Türkiye dünyada yalnızlaştı. Dünyada Türkiye’nin neredeyse dostu olan ülke kalmadı. Bu durum Türkiye’nin geleceği için iyi bir durum değil. Bu durum kabak tadı verdi. Yeter artık bu durumun bir an önce bitirilmesi lazım.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım bunlar yapılırsa, işte o zaman ADALET yürüyüşüne gerek kalmaz. Hiç kimse, ülkede ADALET aramak için, sokağa inmez, yürüyüş yapmaz. Sizin de söylediğiniz gibi sorunlar, Mecliste hep birlikte çözülür. Terör biter, ekonomi büyür, Türkiye barış ve huzura kavuşur. Bugün Türkiye ile kavga eden ülkeler, Türkiye’ye dost olurlar. Kendi içinde barış ve huzura kavuşan Türkiye, dünyaya barış ve huzur ihraç etmeye başlar.

Celal Topkan

20. Dönem CHP Adıyaman Milletvekili-SDD E.YK Üyesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir