AKŞENER ÇOK SERT

 Yüreğiniz Yetiyorsa Seçime Girmemizi Engelleyin

 İl binasının açılışından önce yaptığı ve sitemizde de canlı yayınlanan konuşmasında Akşener, Yalova’ya sırt çevrilmesinin nedeninin Atatürk’ün Yalova’yla ilgili sözleri olduğunu söyledi.

Meral Akşener, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı operasyonu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ÖSO’yla ilgili sözlerini de değerlendirdi.

Erdoğan’ın ÖSO’yu Kuvayı Milliye’ye benzetmesine tepki gösteren Akşener , “Kuvayı Milliye kadınıyla erkeğiyle ayağa kalkışdır! Hayır deyişidir! Kuvayı Milliye’yi ÖSO’yla kıyaslamak ayıptır ayıp!” dedi.

Meral Akşener ‘in açıklamaları şöyle :

İYİ Parti zorunlu olarak bir cesurlar hareketidir. Her türlü baskıya, her türlü zorlamaya rağmen milletimiz istedi, İYİ Parti kuruldu. Ben ve arkadaşlarımı da İYİ Parti’nin başına bekçi olarak koydunuz.

Şimdi korku dağları sardı. ‘Tayyip Bey bu partiyi kurdurmaz’ dediler. Herkes uzaktan baktı. Ama milletimizin iyi insanları, cesur insanları geldiler ve bu partinin kurulmasını sağladılar. Onun için İYİ Parti milletin partisidir. Onun için İYİ Parti kadınların, gençlerin partisidir.

“YALOVA’YA SIRT ÇEVRİLMESİNİN SEBEBİ ATATÜRK MÜ?”

Ben hep merak etmişimdir senelerdir Yalova’ya sırt çevirenler Atatürk ‘benim şehrim’ dediği için mi sırt çevirmiştir? Yalova şu anda tarımı iflas etmiş bir kent. Programsız yapılaşma Yalova’yı bir turizm şehri olmaktan da çıkardı. Bunlar kendilerini tüccar olarak tanıttı iddia ediyorum bunlar tüccar falan da değil.

Bugün okudum haberlerde. Avrasya Tüneli’ndeki zam indirilmiş. Nesi indirilmiş? KDV’si indirilmiş. Avrasya Tüneli’nin yapılmasına, Osman Gazi Köprüsü’nün yapılmasına hiçbir itirazımız yok. Bunları hükümet yapmadı, yap-işlet-devret modeliyle yandaşlarına verdi.

Şimdi karşımda mağazalar var. Bu mağazalar açılırken devlet veya belediyeler örnek veriyorum bir telefoncuya ‘şu kadar telefon satacaksın. Eğer satamazsan ben sana ödeyeceğim’ der mi? Demez. Peki nasıl oluyor da yap-işlet-devret modelindeki köprünün geçmeyen araçlarla ilgili parasını devlet öder? Bunlar kimin cebinden çıktı? Yalovalıların cebinden çıktı.

16 senede Türkiye’de birileri hak etmedikleri halde zenginleşti, siz fakirleştiniz. 16 yıl önceki satın alma gücüyle bugünkü satın alma gücüne bakın. Her evde iki işsiz var. Edirne’de de, Şırnak’ta da birinci problem genç işsizliği.

‘ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ ORANI YÜZDE 26’

Türkiye’de kadınların işsizlik oranı yüzde 36, üniversite mezunu genç işsizlerin oranı yüzde 26. Ekonomik kalkınmadan bahsediyorlar. Hadi oradan! Bizim çocuklarımızın cebinde 1 lira yok, sizin çocuklarınızda para sayma makineleri var.

Sorular çalındı, çocuklarınızın hakları yendi. O sınavı kazanarak hakkı yenmiş o çocukların hakları için ne yaptınız? Çıkıp özür dilediniz mi? Hayır. Kaybedilen hakları kazanmak için bir şey yaptınız mı? Hayır. AKP teşkilatlarından kağıt getirmeden bir gencin iş bulması imkansız.

İYİ Parti adına Meral Akşener olarak size söz veriyorum, Türkiye’de bu yolsuzlukların önüne geçeceğiz. Liyakat usulüne göre gençlerimizin iş bulmasını sağlayacağız.

Şimdi biz bir yola çıktık, Saray koalisyonu kuruldu. Kendi tarafını milli, yerli kabul etti. Diğer kimseler gayrı milli. Esad demişti ki evlerinin duvarı cam olanlar başkalarının evini taşlayamaz. Bizim sırtımızda yumurta küfesi yok sayın Erdoğan, ama senin var. O yumurtaları sayayım:

Birinci yumurta Habur’dan davulla zurnayla giren PKK’lı teröristler. O yumurtaların içinde bu ablanızın o zaman söylediği ve cevap verilemeyen hakimlerin çadır mahkemelerde teröristler huzursuz olmasın diye Türk bayrağını ve Atatürk posterlerini dışarı çıkartması var.

İkincisi PKK’lı teröristlerle Oslo’da yapılan o pazarlık. Oradaki müsteşar yardımcısı kadın teröristlere ‘Nerelere bomba yığdığınızı biliyoruz’ deyip gülüyordu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir