ARI KOVANI DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

ARICILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon” projesi kapsamında kovan dağıtmaya devam ediyor. Proje kapsamında Malkara ilçesinde 1191 adet kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

 Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi ile Malkara Belediyesi’nin idari ve teknik personeli, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Tekirdağ’da arıcılık anlamında potansiyelin çok iyi durumda olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu potansiyeli yukarı taşımayı amaçladıklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini geride bıraktık. Yerel seçimlere de yaklaşık 271 gün var daha. Bu kalan günlerimizi dolu dolu geçirmek adına vatandaşlarımıza yönelik hizmet ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yeni dönemde görevde olalım veya olmayalım, son güne kadar sosyal demokrat anlayışla vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu proje önümüze geldiğinde gerçekten heyecanlanmıştık. Tekirdağ’da arıcılık anlamında çok güzel bir potansiyel var. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticimize destek sunarak bu potansiyeli daha yukarı taşımayı hedefledik. Bölgemizde yaklaşık 400 bin, 500 bin kovanlık potansiyel var. Bunların hepsini aktif hale getirebilirsek eğer hem ayçiçeği üretimimiz, hem kanola üretimimiz, hem de bal üretimimiz artacak.  Bizim asıl hedefimiz var olan 50 bin kovan sayısını görev süremiz içerisinde 100 bine çıkarmaktı. Ama maalesef 50 bin kovan üretebilecek üretici bulamadık. Bu sene dağıtacağımız kovanlarla birlikte yaklaşık 17 bin kovan dağıtmış olacağız. Bu yalnızca tarım ve hayvancılık alanında bir tane hizmetimizdir. Bunun yanı sıra birçok hizmetimiz daha var. Yarın Malkara ilçesinde yaptığımız et kombinasının nasıl çalışacağı ile ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz. Malkara Belediye Başkanımız ve ekibi, bizim daire başkanlıklarımızın katılacağı kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğiz. Yaklaşık 5-6 ay içerisinde tamamlanacak olan et kombina tesisimiz, Trakya Bölgesi’nin en büyüğü, ülkemizin de en kapsamlı, en büyük tesisleri arasında yer alacak. Malkara tarım ve hayvancılığın başkenti olarak anılacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı ara vermeden devam edeceğiz. Ben bu hizmetlerin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Malkaralı üreticilere 1191 adet arı kovanı Malkaralı üreticilere dağıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir