ATAMIZIN TABLOSUNU YAKTILAR

 Orman Çiftliğindeki müzede geçen hafta meydana gelen yangın sonrası, Atatürk’ü traktör üzerinde gösteren ünlü tablosunun da yandığı ortaya çıktı. TMMOB Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk’ü traktör kullanırken gösteren yağlı boya tablonun tamamen yandığını öğrendik. Atatürk’ün paha biçilemeyen bu tablosu korunamadı. Birileri, bu yangının hesabını vermeli” dedi.

Candan yaptığı açıklamada, ‘’Yangında hasır bir sandalyenin de yandığına ilişkin raporlarda bilgi var. Bu hasır sandalye Atatürk’ün hasır sandalyesi mi bilemiyoruz. Cumhuriyet’in kurcusunun yağlı boya tablosunu koruyamayan neyi koruyacak. Sorumlusu her kimse gereken yapılmalıdır” dedi ve şunları söyledi:

“SADECE ÇATI DEMİŞLERDİ”

“Resmi yazı ile yangından sonra Müze Müdürlüğü’nden yangına ilişkin raporu istedik. Ancak raporun kamu kurumlarına iletilmemesi kararı alınmış. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye dairesi de raporu gönderdi. Raporda kamera kayıtları ve kabloların da yandığına yer verilmiş”

Mimarlar Odası Ankara Şube İkinci Başkanı Ali Atakan ise, belli bir dönemin birikimlerinin yok edilmek istendiğini öne sürdü. Şube yönetim kurulu üyesi Namık Kemal Kaya da “Yangının ardından Atatürk Orman Çiftliği’ne giderek inceleme yapmak istedik, bizleri içeri almadılar. Müzede her şeyin kurtarıldığını sadece çatının yandığını söylediler. Ama öyle değilmiş. Hukuksal çerçeve içerisinde süreci takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir