ATATÜRK’ÜN ZİYARET YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

 Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişi ve harf inkılabının kabulünün 87. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler Tekirdağ merkez ilçe Sülüymanpaşa sahil dolgu olanında bulunan Eski İskele de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişi temsili olarak canlandırılmasıyla başladı. Halkı selamlayarak iskeleden yürüyen temsili Atatürk, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Karşılamanın ardından 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı’nda devam eden tören, anıta çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi. Törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Ekrem Eşkinat, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törene Belçika’dan geldiğini ifade eden İhrit Seriz, Atatürk kendisi için 1 numaralı insan olduğunu ifade ederek, “Atatürk’ü çok seviyorum. Onun Türk milletine yaptıklarını hiçbir zaman unutamayız. Kendi zamanında kadın ve erkek hakları ile ilgili yaptıkları yenilikleri biliyoruz. Biz onu çok seviyoruz. Ben buraya Belçika’nın Ostende kentinden geldim. Tekirdağ’a hemen her sene geliyoruz. Çünkü ben Türkleri çok seviyorum. Onların kalplerini de biliyorum” dedi.
Etkinliklere katılan Emekli Yarbay İlhan Çakır ise, “Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişini kutladığımız için çok mutluyum. bugün özellikle ülkemizin içinde bulunduğu çok sıkıntılı durum düşünülürse Gazi Mustafa Kemal’in bu ülkeyi misakı milli hudutları içerisinde özgür ve bağımsız bir ülke yapabilmek için gösterdiği çabanın daha iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için sadece Türklüğümüze ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir