BAROLAR VE HUALEFEET

BAROLAR VE MUHALEFET

Barolar ve bazı meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısına karşı yürüyüş başlatan Barolar,  geçtiğimiz cuma günü bulundukları kentlerden  bugün Ankara’ya ulaştı.

Baroların “Savunma yürüyor” sloganıyla başlattığı yürüyüş, Ankara’nın girişinde polis barikatıyla durduruldu. 300 metre ileride bekleyen meslektaşlarına doğru yürümek isteyen baro başkanları polis barikatı önünde bekleyişini sürdürüyor.

MUHALEFET ORTADA YOK

Baroların demokratik haklarını kullanmak üzere başlattıkları yürüyüş devam ederken, Ankara girişinde polis tarafından durduruması ve şiddete başvurulması sırasında muhalefet partisinden ve milletvekillerinden herhangi bir şekilde destek verildğine ilişkin haber alınamadı.

 AVUKATLAR DARP EDİLİRKEN, FEYZİOĞLU ANITKABİRDE!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 60’a yakın baro başkanının ve çok sayıda avukatın Ankara’ya girmesi polis tarafından engellenirken, Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun Erzurum, Kahramanmaraş Baro Başkanlarıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Daha sonra bir demeçle,  TBB’nin seçtiği yöntemin yürümek olmadığını, kendisinin de yürümeyeceğini belirten Feyzioğlu, Eskişehir yolunda bekleyen baro başkanlarının kente girmesi gerektiğini kaydetti.

Yürüyüşün Anayasal bir hak olduğuna vurgu yapan Feyzioğlu, “Temel haktır yürüyüş hakkı. Talebimiz oraya gelmiş baro başkanlarımızın bırakılmasıdır. 150 metre yürüyüş yapacaklar. O 150 metre yürüyüşün ardından Anıtkabir’e gitmek istiyorlar. Bunun kamu düzenini bozan bir yanı yok. Olayları yumuşatmak için devreye girdik. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı ile görüştüm. Bir ortak noktada buluşulacak” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir