BAŞKAN ERDOĞAN NATO ZİRVESİNDE

BAŞKAN ERDOĞAN NATO ZİRVESİNDE

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “NATO Zirvesi” için gittiği Brüksel’de önce, NATO’nun yeni karargahına gitti ve Türkiye bürosunun açılışını yaptı.

Erdoğan, 29 ülke liderinin katılımıyla başlayan NATO Zirvesi’nde yer almak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’deki programa katıldı.

İki gün sürecek Zirve, NATO’nun yeni karargah binasında gerçekleşecek. Erdoğan liderlerle birlikte aile fotoğrafı çektirdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May başta olmak üzere birçok liderle bir araya gelmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerle  Bakü ve KKTC ziyaretleri sırasında gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Dolarda düşüşün kısa sürede görüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Yeminden sonra devir teslim başladı. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin, yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz” diye konuştu.Erdoğan, Albayrak’ın finans sektöründe teorik ve pratik deneyimi olduğunu belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir