BATMAN İLİMİZDE YAŞAYANLARIN DÖRTTE ÜÇÜ DEVLET YARDIMI ALIYOR

 Nüfusu 557 bin kişi olan Batman’da 420 bin kişinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) yardım alıyor. Rakamı Batman Valisi Azmi Çelik açıkladı.

Vali Azmi Çelik, AA muhabirine, 5 ilçe ve 3 beldesi bulunan Batman’da SYDV’nin bugüne kadar sosyal yardımlar yaptığı gibi çeşitli projelere de destekte bulunduğu ve bu desteğin sürdüğünü söyledi. Batman’ın bölgede özel bir konuma sahip olduğunu kaydeden Çelik, şöyle dedi:

 “SYDV’de il genelinde ilçe vakıfları da dahil olmak üzere toplam 84 bin 400 aile ve yaklaşık 420 bin kişinin kaydı bulunmaktadır. Vakıflarımız aracılığıyla çeşitli ayni ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahiplerine verildiği gibi bunun yanında genel sağlık sigortası, engelli aile ve yakını bulunan kişilerle eşi vefat etmiş kadınlara da aylık ödeme yapılmaktadır. Ayrıca muhtaç yetimlere, asker ailelerine, şartlı eğitim sağlık ve gebelik yardımları da vakıf aracılığıyla yürütülmektedir. SYDV yardımlarından 420 bin kişi yararlanıyor. Bu sayı il nüfusunun yüzde 75’ine tekabül ediyor”

 6 ayda 85 milyon 700 bin lira yardım yapıldı”

Vali Çelik, 2015 yılının 6 ayında ihtiyaç sahiplerine 65 milyon 900 bin liralık sosyal yardımlar yapıldığını anlattı. Vakfın ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürütülen projeler kapsamında da yardımlarının olduğunu dile getiren Çelik, “Evde bakım hizmetleri ve sosyal destek hizmetlerinden yararlanan 4 bin 760 kişiye 18 milyon 200 bin lira ve 360 kişiye de 1 milyon 100 bin liralık sosyal destek ödemesi yapılmıştır” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir