BELEDİYE SERASI

BELEDİYE SERASI ÜRETİME BAŞLADI

Süleymanpaşa Belediyesinin Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile Bıyıkali Mahallesi’nde hayata geçirdiği Modern Serada Çiçekçilik Projesi, yapılan açılış töreni ile hizmete başladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bu serayla Süleymanpaşa Belediyesi artık kendi çiçeğini kendi imkânları ile üretir hale gelecek” dedi.

 Serada ayrıca köylülere seracılık ve çiçek yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verileceğini ifade eden Eşkinat, Bu sera başka bir işlev daha görecek. Burada bizim bölge çiftçilerimiz, köylülerimiz bir alternatif üretim biçimi olduğunu görecekler. Bundan sonraki etapta Süleymanpaşa Belediyesinin hedefi, bütün Trakya’ya Süleymanpaşa’ya bağlı köylerdeki seralarda üretilen çiçekleri satmaktır. Başka bir şey daha yapacağız. Alım garantili ekim yaptıracağız. Dolayısıyla bu basit bir sera değil. Bu üreten bir tesis. Burada çok nitelikli, katma değerli ürünler elde edilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunacağız” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, örnek teşkil edecek bir projeye imza atıldığını ifade ederek, “Projenin kırsal kalkınmanın, yerelden başlayan kalkınmanın en nadide projelerinden olduğunu söyledi. Sera vasıtasıyla nasıl seracılık yapılacağı öğretileceğini,Ayrıca, Enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından kendisi karşılayan, sulama sistemleri ve diğer altyapısıyla uygun maliyetli, güzel bir proje.Bu seranın diğer illerimize de örnek olmasını diledi

 ALBAYRAK: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇİÇEK ALIMINI BU SERADAN YAPACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Böyle güzel bir projenin bitişinin verdiği mutluluk ve gururla burada bize sadece alkışlamak düşer. Buradan bir söz de veriyorum. Tekirdağ’ın 11 ilçesine hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bundan sonra çiçek alımlarını Süleymanpaşa Belediyesinin serasından gerçekleştirecektir. Bununla ilgili gerekli talimatları hemen vereceğim. Bu projenin hayırlı olmasını diliyor, Tekirdağ köylüsüne, çiftçisine, hepimize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir