BİRLİK YEM FABRİKASI

BİRLİK YEM  “YETİŞTİRİCİYE EN İYİ EN UCUZ HİZMET”

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem A. Ş. Gerek fiyat ve gerekse kaliteli yem üretilmesi konusunda bölgesel bir denge unsuru olarak faaliyetini sürdürmekte.

Birlik Yem Anonim Şirketinin temel felsefesi “EN İYİ ÜRÜNÜ, EN UCUZA YETİŞTİRİCİYE ULAŞTIRMAK”tır.

 Birlik Yem Aş. üreticiye kaliteli ve ucuz yem sağlıyor. Ayda 4 bin ton kapasiteyle faaliyette olan birlik yemde halen 36 işçi çalışıyor.

Birlik Yem A.Ş nin temel felsefesi en iyi ürünü en ucuza yetiştiriciye ulaştırmak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak da;

  “Tekirdağ’ın 250 tane köyü var. 12 Kasım 2012 akşamı bu köyler köy olarak yattı, mahalle olarak kalktı. Tekirdağ, büyükşehir olması ile beraber bütün köyler mahalle oldu. Yeni kurulan bir büyükşehir için hemen hizmete başlamak çok zordu. Biz göreve geldiğimiz zaman büyükşehir belediyesinin ne müdürleri ne de genel sekreteri vardı. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık olarak hizmet süremizin tamamlanmasına 13 ayımız var. Biz sizlere 47 aydır hizmet ediyoruz. Bu süre zarfından her sözümüzü yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Malkara’nın nüfusu çok fazla arttı. Bu bölgenin bu yatırımları alması gerekiyordu. 4 yılda Malkara’da çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Çavuşköy’deki kombina et tesisinin tamamlanması ile birlikte buradaki hayvancılık sektörü de büyük ölçüde kalkınacak. Daha da önemlisi biz Türkiye’deki büyükşehirler içerisinde yem fabrikası işleten tek büyükşehiriz. Bu göreve bölgedeki yem fiyatlarını dengelemek için talip olduk. Yine 95 bin 650 dönüm merayı 2 bin 47 ton gübre atarak iyileştirdik. Bu kaba yem ihtiyacı bakımından hayvancılığa verdiğimiz önemin göstergesidir. Hedefimiz Tekirdağ’ın toplam 300 bin dönüm merasını ıslah etmektir. Arıcılığı teşvik etmek için de çalışmalarımız var. Saray ilçesinde manda yetiştiricilerine destek olduk, 168 gebe manda verdik. Malkara, tarım ve hayvancılığın başkenti. Hastalıktan da arı bölge. Çalışmalarımız devam edecek”

Dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir