BURUN TIKANIKLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Burun Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm

  Kış aylarında hastalıklar peşimizi bırakmıyor ne yazık ki hastahaneler tıklım tıklım. Soğuk algınlığı gribal enfeksiyonlar boğaz enfeksiyonları kış hastalıklarının başında geliyor. Grip olduğumuzda aslında en rahatsız edici bir durumdur burun tıkanıklığı hele gece yatağa yattığımızda nefes alamaz hale getirir bizi. Aslında gündüz de eğer çalışıyorsak hayatımızı kötü etkileyecek derecede rahatsız edici bir durum burun tıkanıklığı. Hele ki bebek ve çocuklarda daha sıkıntı veren bir durum burun tıkanıklığı. Peki sık başımıza gelebilen burun tıkanıklığına doğal yoldan çözüm var mıdır? Çünkü doktorun yazdığı sprey bile sadece 5 gün kullanabiliyoruz. Ama 5 güne kadar geçmeyen burun tıkanıklığı hayatımızı kötü etkileyebiliyor.

 Burun tıkanıklığı eğer tedavi edilmez ise zamanla ağızdan nefes almaya alışarak hem tekrarlayan bir farenjit ve boğaz enfeksiyonları meydana gelir. Burun tıkanıklığı ağızdan nefes almaya mecbur bırakırken aslında akciğer kalp sorunlarını da zamanla ortaya çıkarır. En sağlıklısı burundan nefes almaktır. Ağızdan nefes almak yine uyku esnasında boğazda kuruluk horlama sorunlarını da beraberinde getirir. Kısa sürede tedavi edilmeli edilmez ise uzun süreli rahatsızlıklara sebep olur. Doğal yöntemlere değinelim isterseniz öncelikle burun tıkanıklığı olanlarda sigara içilen ortamlardan ve çok soğuk ortamlardan uzak durmalılar. Yemeklerinizde baharat kullanarak burun akıntısını sağlayabilirsiniz epey faydasını göreceksiniz. Baharatlar sayesinde yine akmayan burnunuzun da aktığını göreceksiniz akan burun her zaman iyidir. Yine portakal yağı ve okaliptüs yağı çok işe yarar bu konuda. 3 litre kaynar suyun içine 1 er çay kaşığı bu yağlardan koyun nane yağını da ekleyebilirsiniz. Havlu ile sıcak suyun dolu olduğu kaba eğilin ve buharını içinize çekin.

 Yine hastalık sebebi ile burun tıkanıklığında tuzlu su yaparak burnunuza çekerek tıkalı burnunuzu rahatlatabilirsiniz. Yine en doğalından bir öneri daha size elma sirkesi harika bir tercih olacak. bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek burnunuza çekin ve sümkürün. Elma sirkesi özellikle asidik yapısı sayesinde temizleyici virüs ve bakterilere karşı temizleyici görevi yapar. Uyuduğunuz odaya soğan ve sarmısak koymak onu koklayarak uyumak sinüsleri açarak daha rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir