BÜYÜKŞEHİR DAMIZLIK KOÇ DAĞITTI

Damızlık Koçlar Büyükşehir Belediyesinden

‘Koyunculuğu Geliştirme Projesi’ kapsamında koyun ve keçi yetiştiricilerine 300 baş damızlık koç dağıtımı yapıldı.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Koyunculuğu Geliştirme Projesi’ kapsamında koyun ve keçi yetiştiricilerine 300 baş damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Damızlık Koç Dağıtım Programı, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleşti. Dağıtım programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak‘ın yanı sıra, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Tekirdağ Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemalettin Toluca katıldı.

“Üreticilerimizin gelirinin atmasına da katkı sunacağız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Tekirdağ Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken dağıtılan damızlıklar ile üreticilerin gelirlerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Toluca, “Tekirdağ Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yapmış olduğu koç projesinin bu yıl ikincisi yapılıyor. Bu konuda bize destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza sizin huzurunuzda üreticilerim adına teşekkür ediyorum. Projenin ikinci döneminde 300 baş koçumuzu sizlerin huzurunuzda bugün dağıtacağız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ikinci yılında bunu kan değişimi olsun diye yapıyoruz. Üreticilerimizin geliri artsın diye, üreticilerimizin ırklarını değiştirmek adına yapıyoruz. Tabi ki bu meşakkatli bir süreç. En büyük sıkıntımız da, koç ve teke sıkıntısı. Bu projenin gelecek yıl da devam etmesini Büyükşehir Belediye Başkanımdan talep ediyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir