CHP MİLLİ EĞİTİMLE İLGİLİ ÇALIŞIYOR

 CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu yeni eğitim müfredatı hakkında açıklamada bulundu.

 Akın’ın açıklaması şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Atatürk’e ilişkin konuları daraltarak, ‘‘Cihatçı değerler eğitimi’’ yerleştirilmeye çalışılması kabul edilemez. Akılcı, modern bilimsel eğitimden uzak hiçbir eğitim kabul edilemez. 

Milli Eğitim Bakanı çıkıp ‘‘Cihat öğretmek bizim görevimiz’’ diyor. Anayasa eğitimin çağdaş ve bilimsel olması söylüyor. Milli Eğitim Bakanı kendi gerici, piyasacı eğitim politikalarını görev gibi sunuyor. Bir ‘’Milli’’ eğitim bakanını görevi cihat öğretmek değil, bu ülkenin kurucu önderi olan Mustafa Kemal Atatürk’ü öğretmektir.

AKP’nin eğitime bakış açısı; ‘’Bizden mucit çıkmaz, ara eleman olmaya yönelelim’’ olmuştur. Bu yüzden dünya standartlarını veri olarak almazlar. Dünyadan ve cumhuriyet değerlerinden ne kadar uzak AKP’ye o kadar yakın. Bu zihniyet ülkemizin geleceğine zarar veriyor. 

Parası olan iyi eğitim almak isteyen özele yönelsin, garibanın çocuğu cemaatlerin yurtlarına, okullarına gitsin düşüncesindeler. AKP her zaman olduğu gibi toplumun refahına, çıkarına değil; sermaye sınıfına ve cemaatlere hizmet ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir