ÇILGIN DERBİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş, kozlarını Kadıköy’de paylaşttı. Gergin geçen ve 4 kırmızı kartın çıktığı mücadelede kazanan taraf, ev sahibi Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, Giuliano ve Janssen’in penaltıdan kaydettiği gollerle Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç içerisinde tribüne gönderildi.

 Toplamda 8 sarı ve 4 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada gülen, 2-1’lik skorla ev sahibi Fenerbahçe oldu. 


Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri, 20. dakikada penaltıdan Giuliano ve 86. dakikada Janssen yine penaltıdan kaydetti. Beşiktaş’ın tek sayısı, 87. dakikada Babel’in ayağından geldi.

Gergin derbide Beşiktaş’tan Quaresma ve Atiba, Fenerbahçe’den ise Neto ve İsmail Köybaşı kırmızı kart gördü. 

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe, puanını 11’e yükseltti ve zirveye yaklaştı. Beşiktaş ise ligdeki ilk mağlubiyetini aldı ve 13 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, derbi mücadelesinde geçen haftaya göre iki farklı isme yer verirken, Gary Medel’in de yerini değiştirdi. 

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçında görev alamayan Oğuzhan Özyakup ile kırmızı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11’de şans buldu.

Oğuzhan’ın yokluğunda Atiker Konyaspor karşısında görev alan Tolgay Arslan, Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Bu oyuncunun orta sahada savunmaya dönük görevini Oğuzhan yerine getirdi.

Tosic, ilk 11’de

Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Atiker Konyaspor karşılaşmasında takımını yalnız bırakan Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıktı.

Tosic, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Pepe ile savunmanın göbeğinde görev aldı.

Medel bu sefer sağ bek oynadı 

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Güneş, geçen hafta stoperde şans bulan Gary Medel’i derbi mücadelesinde farklı bölgede görevlendirdi.

Orta saha, stoper ve sağ bekte oynama özelliğine sahip olan Medel, Adriano Correia’nın sakatlığında ilk 11’de şans buldu ve savunmanın sağında oynadı. 

Gökhan Gönül’ün sakatlığında Beşiktaş’ta son 3 haftada 3 farklı isim sağ bekte görev aldı. Siyah-beyazlı ekipte 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında Necip Uysal, bu bölgede forma giyerken, 5. haftadaki Atiker Konyaspor karşısında Adriano aynı şekilde şans buldu. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında ise Medel, bu görevi yerine getirmeye çalıştı. 

Caner Erkin, eski takımına karşı ilk kez oynadı 

Beşiktaş’ta sol bekte şans bulan Caner Erkin, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe’ye karşı ilk derbi heyecanını yaşadı.

Uzun yıllar sarı-lacivertli takımda forma giyen ve 2016-2017’nin başında İtalya’nın Inter takımına transfer olan ancak aynı sezonda kiralık olarak Beşiktaş’a gelen Caner, yaşadığı uzun sakatlık nedeniyle geçen sezonki Fenerbahçe karşılaşmalarında forma giyememişti.

Pepe ve Medel’in ilk derbisi

Siyah-beyazlı ekibin sezon başında kadroya dahil ettiği Pepe ile Medel, yeni takımlarında ilk derbi maçına çıktı.

Beşiktaş savunmasındaki önemli isimlerden Pepe’nin yanı sıra son 2 haftada farklı görevleri yerine getiren Medel, Süper Lig’deki ilk derbi heyecanını Fenerbahçe’ye karşı yaşadı.   

Lens, eski takımına karşı yedek soyundu

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Jeremain Lens, eski takımına karşı yedek soyundu.

Geçen sezon kiralık olarak Fenerbahçe’de oynayan ve 2017-2018’de geçici transferle siyah-beyazlı ekibin kadrosuna dahil edilen Lens, Ülker Stadı’ndaki mücadeleye yedekler arasında başladı.

Beşiktaş’ta ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Matej Mitrovic, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Alvaro Negredo, yedekler arasında yer aldı.  

Siyah-beyazlı taraftarlar da maçı izledi

Derbi mücadelesinde siyah-beyazlı takımı, taraftarları da yalnız bırakmadı.

Vodafone Park’tan otobüslerle toplu olarak Kadıköy’e gelen 2 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Caner, diz çökerek Beşiktaşlı taraftarları selamladı

Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribünlere ilk olarak Caner Erkin’i çağırdı.

Siyah-beyazlı taraftarların olduğu tribünün önüne giden Caner’in diz çökerek, Beşiktaşlıları alkışlaması dikkati çekti. Tecrübeli oyuncunun bu tavrı sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuya yönelik yoğun protestoda bulundu. 

Kocaman’dan tek değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig’in 6. haftasındaki Beşiktaş derbisinde ilk 11’inde bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Ülker Stadı’nda oynanan derbide Kocaman, geçen hafta deplasmanda 4-1 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda zorunlu bir değişiklik yaptı.

Kocaman, Alanya deplasmanında ilk yarıda sakatlanan Nabil Dirar’ın yerine ilk 11’de sahaya Mehmet Ekici’yi çıkardı.

Volkan Demirel 10 yıl sonra derbide yedek

Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig’de bir derbide yedek kaldı.

Tecrübeli file bekçisi Süper Lig’de 19 Mayıs 2007’de oynanan Galatasaray derbisinde kaleyi Serdar Kulbilge’ye kaptırmıştı. Volkan daha sonra Fenerbahçe’nin Süper Lig’de oynadığı 42 derbi maçta da kaleyi korumuştu.

Volkan, 10 yıl sonra Süper Lig’de yine bir derbide yedek kulübesinde oturdu.

Volkan Demirel, bu sürede Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan bazı derbilerde ya yedek beklemiş ya da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

Kalede 26 yıl sonra yabancı futbolcu

Fenerbahçe’de, 26 yıl sonra ilk kez bir yabancı file bekçisi lig derbisinde kaleye geçti.

Son olarak 1990-1991 sezonunun son haftasında Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1991’de oynanan derbide Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher, Fenerbahçe’nin kalesini korumuştu.

Daha sonraki sezonlarda Süper Lig’deki derbi maçlarda Fenerbahçe’nin kalesini hep yerli kaleciler korurken, bu seriyi Kamerunlu Carlos Kameni bozdu.

Kameni, 26 yıl sonra bir lig derbisinde Fenerbahçe’nin kalesini korumuş oldu.

Fenerbahçe’de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.

Skrtel derbiye yetişmedi

Fenerbahçe’nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, Beşiktaş derbisine yetiştirilemedi.

Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanında da oynamayan Skrtel, hafta içi takım antrenmanlarının sadece ilk bölümüne katılabilmişti.

Yapılan son kontrolün ardından sağlık ekibi, tecrübeli stoperin Beşiktaş derbisinde forma giymemesine karar verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir