DAVUTOĞLU GİDİYOR MU?

 OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

AKP Mayıs ayında olağanüstü kurultaya gidecek. Kaynaklarım ‘saray çok rahatsız’ diyor. Davutoğlu başkanlık sistemi konusunda net tavır takınmadığı ve perde arkasında başkanlık sistemine karşı çıktığı için… Olağanüstü kurultaya bin delegenin imzasıyla gidiliyor. Davutoğlu’nun yerine kimin geleceği belli değil.

YILDIRIM GELİR Mİ?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım çok konuşulduğu için, saraya fazla yakın olduğu için de damat Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın olmayacağı söyleniyor. Kamuoyunun demokratik olduğuna inanacağı, saray kontrolünün çok öne çıkmadığı bir isim isteniyor. Melih Gökçek’te adaylar arasında. Ama Gökçek’e çok soğuk bakılıyor.

FATURA KİME

Saray bütün faturayı Davutoğlu’nun sırtına yükleyecek. Kendi hatalarını, içerde ve dışarıda yaşananlar, AKP iktidarının tüm faturasını… Saray’ın ama tek derdi başkanlık. Gözü ülkeyi, partisini, yol arkadaşlarını görmüyor. Necmettin Erbakan, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Cemil Çiçek, hepsiyle yollarını ayırdı.

RİSK VAR

TBMM’de 330‘u sayısal olarak bulacağı düşünülse de aslında kendi partisine de güvenmiyor. Saray Davutoğlu’nun ekibinin gizli oylamada ‘red’ oyu vereceğini düşünüyor. Böyle bir riski almak istemiyor. Partisinin bölünmüş bir görüntü vermesi kedi içinden yeni oluşumun çıkmasını önlemek için bu taktiği uyguluyor. Başkanlık sevdası gözünü kör etmiş. Yakın çevresi bile söz anlatamıyor. Bu konudaki hırsı, gözünün hiçbir şeyi görmemesi ürkütücü bir modeli istediği endişesine neden oluyor.

Kaynak: Sözcü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir