DENİZ BAYKAL HASTANEDE

 Deniz Baykal, beyninde ödem ve kanama artışı görülmesi üzerine, 1,5 saat süren yeni bir ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında açıklama yaptı. İbiş, “Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor” dedi.

İşte açıklamadan satır başları:

Her şey doktorlarımızın kontrolünde. Bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karışılabilir miyiz bilmiyoruz.

Deniz Bey’e ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsın itemiyoruz.

Kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Deniz Bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor.

Her şey yolunda giderse akşam 8’den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir.

Dün akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı.

Kısa süreli bir tedavi süreci olmadığını baştan da söyledik. Hastanede ne kadar kalır? Bunu yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra söylemek daha doğru olacaktır.

Bu hastalık ciddi bir hastalık. Tablonun çok hafif bir tablo olmadığını ifade ettik öncesinde. Başka sistemlerle ilgili anormallik çıkma riski olduğunu söyledik daha önce de. Bir akciğer enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya değişir tablo.


Ama şu an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamalı.

Fransa seyahati sonrası yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Deniz Baykal’ın, beynindeki ödem nedeniyle bu sabah saatlerinde yeniden ameliyata alındığı öğrenildi. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre Deniz Baykal’ın beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı tespit edildi. Bu bulgular üzerine doktorlar ameliyat kararı aldı. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından Deniz Baykal’ın beyin dokusunda bir problem olmadığı, beynindeki ödemin boşaltıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

BAKAN DEMİRCAN’DAN AÇIKLAMA

Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Baykal’ın yeniden ameliyata alındığını söyledi ve “Şu anda endişe edilecek bir durum yok. Kendisine acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbiş, “Eski CHP Genel Başkanı Baykal’a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verilmiş olup, şu anda ameliyatı devam etmektedir.” dedi.

DOKTOR ÖNCE ‘DURUMU İYİYE GİDİYOR’ DEMİŞTİ

İbiş ameliyat kararından önce yaptığı açıklamada “Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar var. Durumu stabil” demişti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumunda minimal de olsa olumlu gelişmeler olduğunu belirterek, “Bu bizim için çok önemli. Güçsüzlükte bir miktar iyileşme var. Ateşi düştü, antibiyotiğe cevap veriyor. Şu anda beyin ödemi var ama ilerlemesi durmuş durumda dün geceye göre. Bu da bizim için çok güzel bir sonuç. Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar. Durumu stabil.” bilgisini verdi.

İbiş, geçirdiği rahatsızlığın ardından Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde dün tedavi altına alınan Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin AA muhabirine açıklama yaptı.

Baykal’ın durumunda dün gece bir değişiklik olduğunu ve 12 saatte bir yapılması gereken tomografinin bu nedenle öne alındığını belirten İbiş, tetkik ve incelemeler sonucunda bir ameliyat kararlaştırılmadığını aktardı.

Deniz Baykal’ın bu sabah yapılan ilk muayenesinde durumunun iyi olduğunu vurgulayan İbiş, şu bilgileri verdi:

“Olumsuz bir gelişme yok. Tam tersi minimal de olsa olumlu gelişmeler var. Bu bizim için çok önemli. Güçsüzlükte bir miktar iyileşme var. Ateşi düştü. Antibiyotiğe cevap veriyor. Şu anda beyin ödemi var ama ilerlemesi durmuş durumda dün geceye göre. Bu da bizim için çok güzel bir sonuç. Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar. Durumu stabil.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir