DEPREM TAHMİNLERİ

 Marmara depreminin 18’inci yılında Kandilli’den en hayati uyarı geldi: Yakın gelecekte Marmara’da 7’nin üzerinde deprem olacağı açık. Yapılabilecek tek şey zararı azaltmak. Vatandaş bilinçlendirilmeli, yöneticiler çalışmaları hızlandırmalı.

Kandilli Rasathanesi, “Marmara’da yakın bir gelecekte 7’nin üzerinde deprem olacağı açık. Bu tek parçalı, iki ya da üç parçalı bir kırık olabilir. Fakat bu depremin tarihini veremiyoruz” dedi.

Alman deprem uzmanı Prof. Dr. Marco Bohnhoff de Marmara depreminin yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Bohnhoff, depremin şiddeti konusunda “İstanbul etrafındaki bölgede, son 2 bin 300 yıl içerisinde yaklaşık 20 deprem meydana geldi. Bu bilgi, bölgede beklenen en şiddetli depremin 7,4 büyüklüğünde olacağı sonucuna varmamızı sağlıyor. Marmara Denizi’nin tamamından Tekirdağ’a kadar olan bölgede, muhtemelen bir sonraki büyük depremde aktif hale gelecek” dedi. “İstanbul Marmara Bölgesi’nde deprem olacak, asıl soru ne zaman olacağı” diyen Bohnhoff, şöyle devam etti: “İstanbul bölgesi için elimizdeki bilgiler, önümüzdeki 30 yıl içinde 7 ve daha üzeri büyüklüğünde iki depremin olma olasılığının yüzde 70 düzeyinde olduğunu söylüyor.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir