DİYANET HUTBESİNE TEPKİLER

DİYANET’İN HUTBESİNE TEPKİLER

 18 Mart Çanakkele Zaferi konulu bu haftaki Cuma hutbesinde Atatürk’ün adının anılmaması tepki çekti

 Cuma hutbesinde “Aziz Müminler! Vatan, insanın yuvasını kurduğu ve huzur bulduğu yerdir. Baskı ve zulümden uzak, güven içinde özgürce yaşanan topraktır. Vatan sevgisi, Yüce Allah’ın kalplerimize nakşettiği benzersiz bir duygudur. Kahraman ecdadımız soylu bir mücadeleyle bu vatanı müdafaa ederken imanından güç almış, vatan sevgisiyle ayakta kalmıştır. Onlar, ezanımız dinmesin, bayrağımız inmesin, namusumuz çiğnenmesin diye canlarını feda etmekten kaçınmamıştır. Zira vatanı savunmak, bir milletin sahip olduğu maddî ve manevî bütün değerleri savunmaktır. Mukaddesâtı savunmanın karşılığı ise ya gazilik ya da şehitliktir” ifadeleri yer aldı.

Çanakkale Hutbesi ve CHP’nin Tepkisi…

kemal

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin dünkü (17.03.2015) grup toplantısında Diyanet’e ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yüklenerek dedi ki:

“Güzel bir şey yapıyor ama bir şeyi yapmıyorlar. En azından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir rahmet okutur insan. ‘Canımı vereyim ben Türkiye için’ diyor ve siz onu görmezden geliyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başında olan kişiye sesleniyorum; bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, özellikle de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına okutmak zorundasınız. O başında olduğun kurumu kuran da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Siz nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz?”

Akşener: Çanakkale Hutbesini Atatürk'süz okuttunuz...

 ÇANAKKALE HUTBESİNİ ATATÜRK’SÜZ OKUTTUNUZ’

Türkiye’de her gün yeni bir krizle uyandıklarını belirten Akşener, “18 Mart Çanakkale zaferi haftasında, Çanakkale Hutbesini Atatürk’süz okuttunuz! Be hey cahiller, Atatürk’süz Çanakkale olur mu! Çanakkale de, Atatürk de sizin sığ stratejilerinize sığmayacak kadar büyüktür. Tarih dizilerden mi öğrenilir! Osmanlı’nın kuruluşunu Diriliş’den, Kanuni’nin hayatını Hürrem’den öğrenmeye kalkan dizi entelleri oldunuz. Dizi oyuncusu Engin Altan kardeşime ‘Ertuğrul Gazi’ muamelesi yapan bir Cumhurbaşkanımız var! Siz hiç o dizi oyuncusu karşısında, Sayın Erdoğan’ın beden diline baktınız mı? Bakmadıysanız girin internete bakın. Dizi oyuncusuna tarihi kahraman muamelesi gösterenler, bu güzel vatanın şanlı tarihini de dizilerden öğreniyor. Tarih öğreneceksen bizim dünya çapında tarihçilerimiz var. Onlardan oku. İlber Hocadan oku. İlber Hocamıza ödül verdin, iyi ettin, güzel ettin de, bir tek kitabının sayfasını karıştırdın mı sen, yok. Peki, sen ne yaptın? İstiklal Marşını yeniden besteletmeye kalkıyorsun. Orada duracaksın. Haddini bileceksin, orada duracaksın. Bu millet, değil İstiklal Marşı’nın tek notasına dokunmak, aklından bile geçirenlere haddini bildirir, verir dersini eline, evine gönderir” diye konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir