DÜĞÜN TURİZMİ

Kültür ve Turizm Bakanı açıkladı:

“Antalya, Alanya’ya evlenmek için gelen Hintli sayısı artıyor. İnşallah ekim ayına kadar 250 Hint seyahat acentesi temsilcisi Muğla’ya davet edilecek. Bakanlığımızın da desteğiyle onlara Muğla’nın düğün altyapısı gösterilecek. 18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arıyor” açıklamasında bulundu.

 Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Antalya, Alanya‘ya evlenmek için gelen Hintli sayısı artıyor. İnşallah ekim ayına kadar 250 Hint seyahat acentesi temsilcisi Muğla‘ya davet edilecek. Bakanlığımızın da desteğiyle onlara Muğla’nın düğün altyapısı gösterilecek. 18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arıyor.” dedi.

 DÜĞÜN TURİZMİ

Hintlilerin yeni bir turizm türü icat ettiğini ve düğün turizmini geliştirdiğini anlatan Avcı, “Antalya, Alanya’ya evlenmek için gelen Hintli sayısı artıyor. İnşallah ekim ayına kadar 250 Hint seyahat acentesi temsilcisi Muğla’ya davet edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteğiyle onlara Muğla’nın düğün altyapısı gösterilecek. 18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Avcı, şunları kaydetti: “Arap turizmini biliyoruz, Araplar özellikle kış ve gastronomi turizmine, yeme, içme kültürüne çok düşkünler. Onlara yönelik tanıtım çabalarımızı son zamanlarda artırdık. Geçen hafta Eskişehir’de Arap Turizm Örgütünün Genel Sekreteri ve yardımcısını buraya davet ettik, Eskişehir’i, Kızılinler’i, Kızılinler’deki potansiyeli, termal turizm imkanlarımızı, Sakarbaşı’nı, Kütahyaafyonkarahisar‘ı onlara tanıttık. Türkiye bugüne kadar yeterince değerlendirmediği farklı alanlardaki potansiyellerini, kış, kayak, sağlık, kongre, macera, gençlik, termal kaplıca turizmini, bunları da gereği gibi tanıttığı, gereği gibi tesislendirdiği takdirde dünyada ilk 3’e girmememiz için hiçbir neden yok.”

Diyerek konuşmasını tamamlamışdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir