EDİRNE’DE YOĞUN YAĞIŞLAR

EDİRNE’DE YOĞUN YAĞIŞLAR

Dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağmur Edirne’de cadde ve sokakları göle çevirdi.

Edirne, bu gece Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Kentte akşam saatlerinde aniden bastıran ve giderek şiddetini artıran sağanak yağmur bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Aşırı yağışa trafikte yakalanan vatandaşlar araçlarıyla ilerlemekte zorlandığı görülürken, Edirne Belediyesi ekipleri İlhami Ertem, Sadık Ahmet ve İstasyon Caddesi’nin de aralarında olduğu 6 caddeyi aşırı su birikmesi nedeniyle trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de kapalı caddelerde denetim yaparak, su baskınlarına karşı önlemler aldı.

HASTANE DE ETKİLENDİ

Edirne’de gece etkisini artırarak yağmaya devam eden sağanak nedeniyle Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan çok sayıda evin bodrum katlarını su basmasına neden oldu. Özel bir hastanenin acil bölümünü de sular altında kaldı. Baskın nedeniyle hastanede acil bölümüne hasta kabul edilemedi.

Evleri suyla dolan vatandaşlar ise bahçelerinde bulunan kumları çuvallara doldurarak suyun evlerine daha fazla girmesini engellemeye çalıştı. Elektriklerinde kesik olduğu mahallede park halindeki çoğu araçta suya gömüldüğü görüldü.

Pek çok bodrum katı ev ve iş yerini su bastı.Şehir içindeki pek çok yolun yanı sıra Havsa – Edirne ve Kırklareli – Edirne kara yolu trafiğe kapatıldı.Kente İstanbul yönünden girişin yapıldığı Atatürk Caddesi’nin bazı bölümlerinden suların şiddetli akması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir