EKONOMİ ALARM VERİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekonomi geçen yıl yüzde 2.9 büyüme kaydetti.

“Tek adam Türkiye’nin gücünü heba ediyor. İstikrarsızlık yaratıyor. Keyfilik ülkemize kaybettiriyor.” diyen Böke, “16 Nisan’da bu gidişe #Hayır diyeceğiz.” dedi.

Twitter hesapından Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendiren CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Türkiye ekonomisi, son 7 yılın en düşük büyümesini gördü. 2.5 yıldır süren fiili başkanlık devrinde her birimiz 4.800 TL fakirleştik.” dedi. 

İşte Selin Sayek Böke’nin ekonomideki kötü gidişata dair yaptığı dikkat çekici yorumlar: 

Tek adam Türkiye’nin gücünü heba ediyor. İstikrarsızlık yaratıyor. Keyfilik ülkemize kaybettiriyor. 16 Nisan’da bu gidişe #Hayır diyeceğiz.”

“Sanayisizleşme sürüyor, inşaat sektörü şişiriliyor. İnşaat sektöründeki büyüme, imalat sanayiinin 2 katı. Üretim yok, yatırım yok, iş yok.

Üretim ve istihdam sağlayacak yatırımlar yerine, inşaat balonu büyütülüyor. İnşaat yatırımları, makina ve teçhizat yatırımlarının 4 katı.

Azalan ihracat 2016 büyümesini olumsuz etkiledi. İhracat Şubat’ta da azaldı. İhracattaki azalma yüzde 1,9.

Enerji bağımlılığı artıyor; enerji ithalatı şubat ayında yüzde 43 arttı. Yüksek teknolojili ürün ihracatı sadece yüzde 3.

Avrupa Birliği’ne ihracat yüzde 3,2 daraldı. En fazla ihracat yaptığımız ülke Almanya: Almanya’ya ihracat 1,1 milyar dolar.

Dış borcumuz 1 yılda yüzde 2 arttı ve 404,2 milyar dolar oldu. Kamunun brüt dış borcu yüzde 5,4 arttı ve 119,2 milyar dolar oldu.

Özel sektörün brüt dış borcu yüzde 0,9 arttı ve 284,1 milyar dolar oldu. Dış borcun yüzde 70’i özel sektöre ait.

Dayatılan rejim değişikliğinin sonuçları görülüyor: Türkiye ekonomisi hızla gücünü kaybediyor. Üretim yok, yatırım yok, iş yok. Borç çok!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir