ERDOĞAN TEKİRDAĞ’DA KONUŞTU

CUMHURBAŞKANI TEKİRDAĞ’DA

Süleymanpaşa ve Çorluda konuştu.

Konuşmalarından özetler:

“İnşallah milletimizin teveccühü ile 24 Haziran’da ipi göğüslersek gelecek 5 seneyi projelerimizi gerçeğe dönüştürmek için değerlendireceğiz.”

 “Çorlu çok güzelsin Tekirdağ çok güzelsin. İnanıyorum ki 24 Haziran’da bir başka güzel olacaksınız. Ramazan’ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri katında kabul eylesin. Bugün bizi bir kez daha gönülden kucakladığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Çorlu sabırsızlıkla 24 Haziran’ın gelmesini bekliyor. Çorlu 24 Haziran’da bir milli irade destanı yazmaya hazırlanıyor kadını erkeği genci yaşlısıyla bütün Çorlu vakit birlik vakti diyor vakit Tekirdağ vakti diyor tüm Trakya bu sefer vakit Türkiye vakti diyor” 

  “Türkiye ile beraber Çorlu’nun da artık prangalarını kıracağına inanıyorum. Maalesef uzun süredir Çorlu’da arzu ettiğimiz sonuçları yakalayamadık. Çorlu’nun da içinde yer aldığı Trakya bölgesinde AK Parti olarak hedeflerimizin, beklentilerimizin gerisinde kaldık. Elbette biz burada sorunu vatandaşlarımızda aramıyoruz. Biz muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca milleti suçlayan hatta hakaret eden bir siyasi parti değiliz asla da olmadık. Biz her zaman iğneyi önce kendimize batırdık. Beklentimiz gerçekleşmemişse önce kendimizi hesaba çektik. Sıkıntıyı problemi varsa yanlış anlaşmaları özellikle milletimizde değil partimizde aradık. Demek ki Çorlu’ya, Tekirdağ’a, Trakya’ya kendimizi daha iyi anlatmalıyız, Türkiye sevdamızı bu ülkeye dair hayallerimizi ve hedeflerimizi de sizlere olması gerektiği şekilde izah edememişiz. Bize göre Çorlu AK Parti’nin kalesi olmalıdır. Bize göre Tekirdağ AK Parti’nin kalesi olması gereken bir ilimizdir. Trakyamızın AK Parti’nin en güçlü olduğu bölgelerden biri olmaması için hiçbir sebep göremiyorum bu mitingimizin inşallah bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da ve Tekirdağ’da da hep birlikte yeni bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum”

 “Erken seçim kararı aldığımızdan bu yana önce seçim manifestosu açıkladık ardından da seçim beyannamemizi milletimizle paylaştık. Önümüzdeki beş yıl boyunca nasıl bir Türkiye tasavvur ettiğimizi her iki belgemizde de tüm detaylarıyla ortaya koyduk. Manifestomuzda erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Beyannamemize ise demokrasiden özgürlüklere tarımdan sanayiye kadar tüm alanlarda ülkemizde neler vadettiğimizi neleri hayata geçireceğimizi tek tek yazdık. Milletimize diğer hizmetler yanında 146 tane her biri ayrı öneme sahip projeyi gerçekleştirme sözü verdik. Beyanname ve manifesto yeni dönemde bize istikamet çizen yol gösteren pusulamız olacak. İnşallah milletimizin teveccühü ile 24 Haziran’da ipi göğüslersek gelecek beş seneyi bu projelerimizi gerçeğe dönüştürmek için değerlendireceğiz. 16 yıldır olduğu gibi gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye’yi hayalleriyle buluşturmanın mücadelesini vereceğiz. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi dünyanın 17. ülkesi yaptık mı? G-20’nin 17. ülkesi olduk buralara öyle lafla gelmedik işle geldik işle. Göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMFye borcu neydi biliyor musunuz 23,5 milyar dolar. 2013 yılında biz bu borcu sıfırladık ve bizden IMF borç istedi 5 milyon avro istedi arkadaşlar dediler ki verelim dedik verelim mi dediler verin dedim borç alan emir alır dedim baktılar ki bu Türkler Çılgın Türkler ya şaşırdılar vazgeçtiler biz buyuz”

 “Nereden nereye durmadık çalıştık koştuk George’a rağmen Soros’a rağmen Hans’a rağmen çalıştık. İnşallah 24 Haziran’dan sonra ilk ona girmek için çalışacağız 3 bin 500 dolardan alıp 10 bin doların üzerine hamdolsun kişi başına milli geliri çıkardık hedef 25 bin dolar. 36 milyar dolar ihracatımız var vardı şimdi 161 milyar dolar ihracatımız var nerelerden nerelere geldik durmadık koştuk daha da koşacağız. Hele hele başkanlık sistemine geçtiğimiz andan itibaren bu süreç daha da hızlanacak. Hedefimiz ihracatta 500 milyar dolara ulaşmak ve 13 milyondan 35 milyona çıkardığımız turist sayısını bakın bu yıl inşallah 40 milyon turist gelecek 40 milyon. Engelleyenler oldu ama ne oldu hepsinin önünü açtık. Şimdi gayet iyi gidiyoruz daha da iyi olacak 5 sene içerisinde hedef 50 milyon turiste ulaşmak.


“CHP’li milletvekili bu yolların müteahhidiydi parasını alamıyordu ben geldim parasını ödedim”

 “Ben ekonomistim kaynakları çeşitlendireceksin”


Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Ben ekonomistim kaynakları çeşitlendireceksin dünyaya biz bunun dersini verdik. Nedir başkanım bu derseniz söyleyeyim size bakın biz ekonomiye şunu getirdik kamu özel ortaklığı denilen bir sistem ama şimdi anlaşılan bu ki İnce bu işleri bilmiyor ona ince ince bu işleri de anlatacağız öğrenmesi lazım. Sayın İnce biz Yavuz Sultan Selim Köprüsünü neyle yaptık işte bu sistemle yaptık üçüncü havalimanını hangi sistemle yapıyoruz yine bu sistemle yapıyoruz. Laf değil icraat icraat buyurun 29 Ekim de inşallah buranın açılışını yapacağız ama ben bu arada bir de oradan inşallah televizyon programı yapacağım bambaşka bir güzel olacak. Dünya buraya hayran kalacak ve turist sayısı ondan sonra patlayacak niye bu havalimanını gördükten sonra Türkiye’ye İstanbul’a gidilmez de nereye gidilir yahu diyecekler iş bilenin kılıç kuşananın.”

“Bay Kemal zaten bu işten anlamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Bakınız biz kaç tane havalimanı teslim aldık geldiğimizde biliyor musunuz 26 sonra ne yaptık bu havalimanları sayısını 55’e çıkardık ya bunları biz yaptık. Ne dedik hava yolu halkın yolu olacak dedik bunu başardık lüks otobüs fiyatına artık uçaklarla gidiyor muyuz bunu biz sağladık. Şimdi bakın İstanbul ile birlikte 9 yeni havalimanı daha yapıyoruz istiyoruz ki benim vatandaşım benim Ahmet’im benim Mehmet’im benim Hasan’ım benim Hüseyin’im Ayşe’m Fatma’m Hatice’m evinden hemen arabasına atlasın yarım saatte havalimanına gitsin oradan da yarım saatte 1 saatte İstanbul’un istediği şehrine gitsin biz hangi çağda yaşıyoruz ya ama beyefendi bunlara yok diyor ben bunlara para ayıramam diyor. Cumhuriyet tarihi boyunca 79 senede ne kadar bölünmüş yol yapıldı biliyor musunuz 6 bin 100 kilometre pekiyi biz bunun üstüne ne ilave ettik biz bunun üzerine 16 senede 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik farkımız bu ama bu beylere sorsan Bay Kemal zaten bu işten anlamaz çocuklar hastaneler var mı bak şimdi size ben ekranda bir şey daha göstereceğim. Biliyorsunuz Bay Kemal bir zamanlar SSK’nın genel müdürüydü onun genel müdürlüğü döneminde hastanelerimizin halini biliyorsunuz değil mi? Bay Kemal ne ki onun adayı ne olsun. Şimdi arkadaşlarım eğer şu açılışını yaptığımız beş tane şehir hastanesinden örnekler verirlerse gerçeği görün nereden nereye geldik inşallah Tekirdağımız’da da bu olacak”

 “Benim ecdadım ne dedi, ne dedi kanuni halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi çok önemli bu onun için buraya ayrı bir önem veriyoruz. Bakınız şimdi İstanbul’da da İkitelli’nin orada dev bir şehir hastanesi yapıyoruz. Beş tanesini açılışını yaptık Yozgat açtık Isparta’ya açtık Mersin’e açtık açmaya devam ediyoruz Kayseri’ye açtık inşallah Tekirdağ’da da başlayıp açacağız. Hızlı tren şimdi bunlara kalsa bunlar hızlı tren de yapmazlar ama biz hızlı tren de yapıyoruz şu anda sıfırdan alıp bin 123 kilometre yükselttiğimiz hızlı tren hatlarımızı inşallah 13 bin kilometreye ulaştıracağız. Karayolu tünel uzunluğumuz 700 kilometreye 556 kilometre uzunluğundaki köprüleri 673 kilometreye taşıyacağız. Sizin çok iyi bildiğiniz bakın 18 Mart köprüsünü yapıyor muyuz iki tarafta da temelleri atıldı sondajlar tamam bundan sonra artık buradan da Avrupa Asya’yı o köprüyü birbirine bağladık iş yapıyoruz iş”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir