FAİK ÖZTRAK TEKİRDAĞ’DA

 Faik Öztrak: Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri ve benzeri iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, seçim bölgesi Tekirdağ’da 7 Haziran Genel Seçimlerine yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

MURATLI ZİYARETLERİ:

Faik Öztrak, Muratlı Belediyesini, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği’ni ve Engelliler Derneği Kermesi’ni ziyaret etti.

-MİLLİ TOHUM MESELESİ ÖNEMLİ

Öztrak Önder Çiftçi Derneğinde yaptığı konuşmada, “Türkiye Anadolu’nun doğal geni mercimeği bile ithal eder hale geldi. Tohum konusu çok önemli. Milli tohum meselesinin üzerinde özenle durulmalı.Bizim programımız çiftçimizin dünya ile rekabet gücünü arttıracak. Çiftçiyi destekleyeceğiz, tarlasında kullandığı mazotu 1,5 TL yapacağız. ‘Önder Çiftçi’, çağdaş, modern çiftçiliğin nasıl yapılacağına örnektir. Bu açıdan Önder Çiftçi Derneği’nin fikirleri bizler için çok önemli. Birlikte başaracağız” dedi.

-CHP İKTİDARINDA ESNAF VE KOBİ RAHATLAYACAK

Muratlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Muratlı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ni de ziyaret eden Öztrak, CHP’nin vaatlerini anlattı. Esnafa, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredikullandıracaklarını söyleyen Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız.Kredi Kefalet Kooperatiflerini güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız.

CHP iktidarında esnaf da KOBİ de rahatlayacak, kamunun birikiminden yararlanacak…

Halkbank KOBİ’lerin ve esnafın ihtisas bankası olacak. Kalkınma Bankası’nı Devlet Yatırım Bankası’na dönüştüreceğiz, yerel gereksinimleri karşılayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Merkez birlikleri yoluyla kurulacak zincir marketler aracılığıyla, tarımsal ürünlerin son tüketiciye ulaştırılmasını, esnaf ve sanatkarın ulusal zincirlerle rekabet edecek güce kavuşmasını sağlayacağız.”

Öztrak, Muratlı ziyaretleri çerçevesinde, esnaf ziyaretlerinde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ayrıca, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile görüştü, Hizmet ve Ses gazeteleri ile Rumeli TV’nin konuğu oldu.

-BU KADAR DA KARARLIYIZ

Aynı akşam Ergene ilçesine geçen Öztrak, Ulaş’ta Atatürk Caddesi’nde vatandaşlara hitap etti. Burada yaptığı konuşmada, CHP’nin emeklilerimize dini bayramlarda birer maaş ikramiye verme vaadini anlatan Öztrak, “Genel Başkanımız açıkça söyledi: ‘Bu vaadimizi yerine getiremezsek istifa ederiz’ diye… Bu kadar da kararlıyız… Devletin verdiği sosyal destekleri 2 katına çıkaracağız, kamuda taşeronu kaldıracağız. Kredi kartın borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlayacak uzlaşmacı çözümler bulacağız. Asgari Ücret 1500 TL olacak” diye konuştu.

-MADEM TEKİRDAĞLIYDIN ÇIKSAYDIN KARŞIMIZA

Milletvekili adayları belirlenmeden önce Tekirdağ’lı bir milletvekiline, “Gel seninle Tekirdağ’da yarışalım!” diye teklifte bulunduğu ifade eden Öztrak, “Gelemedi. Buradan aday olamadı, bizle yarışamadı. Gitti İstanbul’dan aday oldu. Sonra da çıkıyor, ‘Ben Tekirdağlıyım’ diyor. Madem öyle, madem Tekirdağlısın, Tekirdağ’dan aday olsaydın da yarışsaydık o zaman. Neden İstanbul’dan aday oldun? Çıksaydın ya karşımıza…” diye konuştu.

* * * 
MALKARA ZİYARETLERİ:

Malkara ziyaretlerine Ziraat Odası ve Malkara Belediyesi’yle başlayan Öztrak, eczacılar günü nedeniyle eczaneleri dolaştı.

Hastane ziyaretinde de bulunan Öztrak, burada çalışan hemşirelerin Hemşireler Haftası’nı kutladı. Öztrak ziyaretlerine Kızılay ve esnaf ziyaretleriyle devam etti.

Akşam saatlerinde Kürtüllü ve Hemit Mahallelerinde vatandaşlara seslenen Öztrak, “CHP iktidarında ülkemizin kaynaklarından yandaş değil vatandaş yararlanacak” dedi.

* * * 
MARMARAEREĞLİSİ ZİYARETLERİ:

Marmaraereğlisi’nde belediye ziyaretinin ardından vatandaşlarla buluşan Öztrak, “Marmaraereğlili hemşerilerime ilgileri için sonsuz teşekkürler… Ereğli’yle, Tekirdağ’la, Trakya’yla, Türkiye’yle iktidara yürüyoruz” 
dedi.

* * *
ERGENE ZİYARETİ:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Aynı gün Şarköy’e geçen Öztrak, buradaki esnaf ziyaretlerinde büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Şarköy’ün Eriklice Mahallesi’nde yaptığı konuşmada emeklilerin zor şartlarda yaşadığını, CHP’nin emeklilere her iki bayramda birer maaş ikramiye sözünü vermesinin ardından düne kadar ekonomide başarı masalları anlatanların “Kaynak yok” demeye başladığını söyledi. Öztrak konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Dedik ki ‘Kaynak var!’ Her yerde de anlattık. CHP’nin kadrosunda ekonominin kilit noktalarında bulunmuş, en zor zamanlarda ekonomiyi yönetmiş isimler var. Bizim hayatımız bu hesapları yaparak geçti.

-VATANDAŞ BUNU UNUTMAZ

Kuruş kuruş anlattık. Şimdi hepsi sustu. Nasıl susmasınlar… Kamu binalarına verilen kiralar ortada, Kaç-Ak Saray’a yapılan harcama ortada, örtülü ödenekten sadece yılın ilk 4 ayında harcadıkları para 500 milyonun üstünde. 2014’te müşavir firmalara ve kişilere yapılan ödeme 10,1 milyar TL. Bu rakam 2006’da 772 milyon TL idi. Artış yüzde 1204. Bunlar sadece ilk bakışta görülenler. İsraf, gösteriş almış yürümüş.

Rakamlar ortada… AKP için her şeye para var bir vatandaşa bir asgari ücretliye bir emekliye para yok. Vatandaş bunu unutmaz…

Öztrak Çınarlı ve Kirazlı Mahallelerini ziyaretlerinin ardından Şarköy’de halı saha futbol turnuvası finalini kazanan Agora Spor’a kupayı verdi.

17 MAYIS ÇERKEZKÖY ZİYARETİ

CHP’li Öztrak Tekirdağ’daki seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’deydi. Muhtarlarla ve sivil toplum örgütleriyle fikir alışverişinde bulunan Öztrak, “Yaşanacak bir Türkiye ve yaşanacak bir Tekirdağ için toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak politikalarımız hazır” diye konuştu.
Çerkezköy’de esnaf ziyaretlerinde bulunan Öztrak, şunları kaydetti:

-VAATLERİMİZİN ÖZÜ BU…

“CHP iktidarında esnaf da rahatlayacak. Emekliye 2 ikramiye ve asgari ücretin 1500 TL’ye çıkması refahın tabana yayılması için önemli adımlar olacak.İlk 100 günlük ve ilk 1 yıllık vaatlerimizi hayata geçirerek ekonomiye can suyu vereceğiz. Ekonomi canlanınca esnafın da işleri açılacak. Bir taraftan da sağlanacak finansman kolaylıklarıyla esnaf ve KOBİ’ler rahat bir nefes alacak.

CHP iktidarında Türkiye, hukuk devletinin ve demokrasinin güçlendiği, vatandaşlarımızın daha iyi eğitim, daha iyi sağlık hizmeti aldığı, daha iyi standartlarda yaşadığı, üreten ve ürettiğini hakça paylaşan bir ülke olacak… Tüm vaatlerimizin özü ve CHP’nin sözü bu…”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinde CHP’nin emeklilere vaatlerini anlatan Öztrak, engelli istihdamı ve engelli vatandaşların çalışma hayatına uyum sağlamaları için etkin politikalar uygulayacaklarını ifade etti.

-50 BİN ENGELLİYE İŞ SÖZÜ

CHP iktidarında kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan kontenjanların doldurulacağını ve artırılacağını ifade eden Öztrak, “Böylece 50 bin engelli vatandaşımıza istihdam sağlanacak. Aile sigortası kapsamındaki engellilere % 40 engellilik düzeyi için 400 TL, % 60 engellilik düzeyi için 600 TL yaşam aylığı bağlayacağız” dedi.

-ENGELLİLER HAYATIN HER ALANINDA VAR OLACAK

Bakım ihtiyacı olan engellilere bakım hizmeti vereceğiz. Engellilerin tıbbi malzeme ücretleri ücretsiz karşılanacak. Engellilik seviyesine bakılmaksızın bütün engelli vatandaşlarımız sosyal güvenlik kapsamına alınacak. Kamuda iş hayatında ve okullarda fiziksel şartlar engellilere uygun hale gelecek. CHP ile engelli vatandaşlarımız hayatın her alanında var olacak…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir