FENER’E AVRUPA TESELLİSİ

FENERBAHÇE AVRUPA LİGİNDE

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk şansını son haftaya taşıyan Fenerbahçe 34. hafta maçında Süper Lig’de kalması garantileyen Atiker Konyaspor ile karşılaştı. Mücadeleyi ev sahibi Sarı Lacivertliler 3-2 kazandı ve ligi 2. sırada bitirdi.

 Maçta dakikalar 28’i gösterdiğinde Fenerbahçe skordaki dengeyi değiştirmeyi başardı. Mehmet Topal’ın ceza sahasına ortasında Soldado’nun indirdiği topta Fernandao topu şık bir vuruşla ağlara göndermeyi başardı. Brezilyalı’nın golü ile Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Golcü futbolcu maçın başından itibaren Fenerbahçe’nin en istekli ismi olarak dikkat çekiyordu.

 34’te Fenerbahçe skoru 2-0 yapan golü kaydetmeyi başardı. Sarı Lacivertliler, kanatlardan yüklenirken Şener Özbayraklı ortaladı. Konyaspor’da tecrübeli savunmacı Selim Ay topu kendi ağlarına göndererek şanssız bir an yaşandı.

 56. dakikada Konyaspor’da Bourabia kaleyi karşısına aldı. Ceza sahasına girmeden sert vurdu. Defanstan seken top kornere çıktı.

Mücadelede dakikalar 58’i gösterdiğinde Fenerbahçe 2. yarıdaki en tehlikeli pozisyonunu buldu. Valbuena sol kanattan getirdi. Ceza sahasına çevirdi. Soldado plase şutla şansını denedi. Ancak İspanyol golcünün şutunu kaleci çıkarmayı başardı.61. dakikadamaçın ilk sarı kartı Ali Turan’a çıktı. Tecrübeli futbolcu Fernandao’ya yaptığı hareket nedeniyle kartla cezalandırıldı.

 85’te bu kez gole yaklaşan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler’de Valbuena sol kanattan ceza sahası dışına çıkarttı. Oyuna sonradan giren Mehmet Ekici, sert vurdu. Ancak kaleci başarılı bir şekilde pozisyonu önlemeyi başardı.

86’da Konyaspor’da Fofana çıktı. Yeirne Yatabare giren isim oldu.

Mücadele 3-2’lik skorla Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe bu sezon ligi 2. sırada tamamlayarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde 2 ön eleme oynayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir