GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

GAZETİCİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, devletle bağı olmayan ilk özel gazete Tercüman-ı Ahval gazetesinin yayın hayatına başladığı 21 Ekim 1860 tarihinin yıl dönümünde kutlanan 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


Albayrak, mesajında kamuoyunu aydınlatmanın, haber vermenin, bilgilendirmenin büyük ve önemli bir görev olduğunu belirtti.

Gazetecilerin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti: 

“Demokratikleşme ve çağdaşlaşma mücadelemizle birlikte giderek önem kazanan basınımızın, haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır.
Büyük bir özveriyle çalışan gazeteciler, bizleri ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar etmektedirler. Aynı zamanda halkın nabzını tutarak, istek ve beklentilerini gündeme getirerek ülkemizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktadırlar.
Gazetecilerin görevlerini daha iyi bir şekilde yapabilmeleri için çalışma koşulları iyileştirilmeli, medya organlarında çok seslilik olmalı ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin müşterek sesi olan basınımızın değerli emekçilerinin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir