GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor BayramıHer yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin millî bayramıdır.19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir  İSTANBUL SOSYAL DEMOKRASİ DERNEĞİ 19 MAYIS KUTLAMASI : 19 MAYIS MEŞALESİ SÖNDÜRÜLEMEYECEKTİR !19 Mayıs, harap bir coğrafya üzerinde cahil ve geri bırakılmış bir halkın onurlu ve bağımsız bir toplum olma yolunda şanlı mücadelesinin başlangıcı olan ilk adımın atıldığı gündür.
Özgücüne güvenen ulusların, yenilmez denilen emperyalistleri yenebileceğinin göstererek mazlum halklara örnek ve öncü olan, bir ayağa kalkışın simgesidir 19 Mayıs.
Aradan 100 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen, gözü doymaz global güçlerin bölgemiz üzerindeki vahşi emellerini gerçekleştirmek için insanlık dışı türlü plan ve oyunları uygulamaya koydukları günleri yaşamaktayız.
Bölgemizdeki kan ve gözyaşı bulutlarının ülkemiz üzerinde de yoğunlaştığı günlerdeyiz.
İç ve dış odaklar 19 Mayıs ruhununun ateşini söndürmek için paralel planlar uygulamaya çalışıyorlar. O kadar ki, bu onurlu meşalenin ışığını köreltmek için 19 Mayıs’ı anma törenlerini yasaklayabilmek cüretini gösteren, tarih ve ulus bilincinden yoksun yöneticiler ortaya çıktı.
Unutulmasın ki, Mustafa Kemal’in elinde yola çıkan “19 Mayıs Meşalesi”, onun izinden giden milyonlarca Mustafa Kemal’in elinde daha da yükselerek ülkemizi aydınlatmaya, karşısında olanları yakmaya devam edecektir.
Türk Devriminin kurucu ilkelerinin değerini ve hayati önemini daha çok ve bilinçle idrak ettiğimiz bu günde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına ve “tam bağımsız ve gerçekten demokratik” bir ülke olmasına katkıda bulunanları sevgi ve saygı ile selamlıyor, minnet ve şükranla anıyoruz.
Sosyal Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir