GIDA ÜRETİMİ VE İKLİM PANELİ

İKLİM VE GIDA PANELİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim ve gıda paneli düzenlendi.

Panele,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisleri Odası temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyon Üyeleri ve NKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

GIDA ÜRETİMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Panelde; sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme ve yanlış algılar, iklim değişimi sürecinde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvencesi, açlığın sebepleri ve Türkiye ile dünyadaki durumu, iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkileri konuları tartışıldı. İklim ve Gıda paneli, yapılan konuşmaların ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu.


AÇLIK SINIRI


Panelde konuşun,  Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, “16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir araya geldik. Bilindiği gibi dünya genelinde açlık sürekli artıyor. Günümüz itibariyle açlık çeken 1 milyar insan var. Dünya nüfusunun 7 milyar olduğu göz önünde bulundurulduğunda her 7 kişiden 1’inin aç olduğu ortaya çıkıyor. Açlık tüm insanların ortak bir sorunudur. Açlığın temel nedenlerinden biri de israftır. Açlıkla mücadelenin en önemli yollarından biri israfın önüne geçilmesidir. Yardımlaşmak insan olmanın bir gereğidir. Ne yazık ki, dünyanın bazı kesimlerinde insanlar açlık yaşarken, bazı kesimlerinde ise obezite sorunu yaşanıyor. Tüm bu sorunların çözümü, tüm insanlığın ortak mücadelesini gerektiriyor”dedi.

 HERKES BİR ŞEYLER YAPMALI


Hacı Aslan’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “16 Ekim tüm dünyada gıda günü olarak kutlanıyor. 2018 yılının sloganı ise; Sıfır Açlık. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diye çok güzel bir sözü var. Gıda konusunda herkesin bir şey yapması gerekiyor” şeklinde konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir