HANIMELLER PAZARDA

  Tekirdağ‘da kadınlar, yaptıkları oya ve örgü işlerini Hanımeller El Emeği Pazarı’nda satarak hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Kent Konseyi‘ne bağlı kadınların kurduğu Hanımeller El Emeği Pazarı’nda ev hanımları, evlerinde kendi imkanlarıyla yaptıkları oya ve örgü işlerini satışa sunuyor. Tuğlalı Park’ta her perşembe günü kurulan pazarda 30 kadın tezgah açıyor. Pazarda satılanlar arasında oya, küçük çocuk patikleri, yelekler, yazmalar, oyalar, dantellere varıncaya kadar birçok el emeği göz nuru ürün yer alıyor. Üreten kadınlar buradan elde ettikleri kazançla aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Evde yaptıkları el emeklerini pazarlayarak aile bütçesine katkıda bulunduklarını söyleyen Hanımelleri El Emeği Pazarı Başkanı Kadriye Coşkun Meriç, “Emekliyim 8 yıllıdır burada çalışıyorum. İpimizi alıp kendimiz ördüğümüz zaman üç beş kuruş karımız oluyor. Evimize, çocuk okutmaya olsun ekonomik katkıda bulunuyoruz. Haftada bir gün açıyoruz pazarımızı. Kent Konseyi‘ne kayıtlı olan hanımlar yaptıkları el emeklerini burada satıyor” dedi.

“HOBİM MESLEĞİM OLDU”

Hobi olarak başladığı işi meslek haline dönüştürdüğünü söyleyen 70 yaşındaki Sevim Güvem, “Ben bu işi 8 seneden beri yapıyorum. Hobi olarak başladım şimdi mesleğim oldu. Şal örüyorum, çocuk takımları örüyorum, patik örüyorum, bereler örüyorum ne bulursam her şeyi örüp satıyorum. Sipariş alıp yapıyorum. Müşteri ne isterse onu yapmaya çalışıyorum. Herkes çalışsın durmak yok. Benim yaşım 70. Ben bu halde bu işleri yapıyorum. Benim gibi daha ne kimseler var yapar boş durmasınlar. Yaptığım bu iş zaten bana terapi gibi geliyor” diye konuştu.

“EVDE KİMSE BOŞ OTURMASIN”

Kadınların evde boş oturmaması gerektiğini söyleyen Hatice Hüsrevoğlu ise, “El işi yapmak benim çocukluktan bir hobim. Devamlı yapıyorum. 10 sene önce satışına başladım. Böylece aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Şallar yapıyorum, çocuk yelekleri yapıyorum, hırkalar, yelekler yapıyorum. Evde kimse boş oturmasın” ifadesini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir