İŞ KURANA PRİM DESTEĞİ

GENÇ GİRİŞMCİ DESTEĞİ

Genç girişimci teşvikinden faydalanmak isteyen genç vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekiyor. 18-29 yaş aralığında vergi mükellefiyeti başlangıcı yapılmış olan, SGK’ya 4b statüsünde ilk defa tescil işlemi 1 Haziran 2018 tarihinden sonra olan gençler bu prim teşvikini almaya hak kazanacak.

 Kendi işinde fiilen çalışan genç girişimciye asgari ücrete karşılık gelen bir yıllık prim tutarları Hazine tarafından karşılanacak ve genç girişimci aylık 700 yıla tekabül ederek ise 8 bin 402 lira prim teşviki ödemesi alacak.

Ayrıca çırak, kalfa veya yardımcı işçi çalıştıranlar da teşvikten yararlanacak. Seyahat, hastalık, askerlik, tutukluluk ve hükümlülük gibi zaruri ayrılmalar dolayısıyla geçici olarak işinde bilfiil çalışmamak da teşvikten yararlanmayı engellemeyecek. Sigortalılar söz konusu teşvikten tescil tarihinden itibaren bir yıl süreyle yararlandırılacak.

 Akrabadan devralınan şirketlerin idaresini yürüten girişimciler teşvikten yararlanamayacak. Genelge kapsamında faaliyeti durdurulan veya faaliyetine devam eden bir işletmenin ya da mesleki faaliyetin eş veya üçüncü dereceye kadar kan veya kayın hısımlarından devralınmamış olması gerekiyor.

VERGİ MUAFİYETİ DE VAR

 Maliye Bakanlığı, 10 Şubat 2016 tarihinde yürürlüğe giren hüküm uyarınca, 29 yaşını doldurmamış genç girişimcilere, vergi avantaj sağlıyor.

OTUZ YAŞINDAN KÜÇÜK OLMAK ŞART

Çok ortaklı bir müessesede ortaklardan biri 30 yaşında dahi olsa teşvikten yararlanamaz. Buna ek olarak halihazırda faaliyetine devam eden bir müesseseye sonradan ortak olan gençler bu teşvikten yararlanamayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir