KİLİS’TE NELER OLUYOR ?

 Yılmaz, IŞİD’in roketlerle saldırdığı Kilis’in tehdit altında olduğunu söyledi. Yılmaz, “Suriye politikası baştan aşağı yanlıştı ve iflas etti, çöktü. Bunu bu noktaya getirenler utansın. Bir kentimiz maalesef böyle bir tehdit altında, kentimiz sürekli vuruluyor ama bu sorun edilmiyor” dedi.

Kilis’te kent nüfusunun giderek boşaldığını belirten Yılmaz, “Kentimiz sürekli vuruluyor ama bu sorun edilmiyor. Eğer böyle giderse, insanlar mecburen civar kentlere gitmek zorunda kalacak. Bu da Kilis’imizin boşalması, bir ilimizin fiilen düşmesi anlamı geliyor” diye konuştu.

Yılmaz şöyle devam etti: “Güvenlikle ilgili, vatandaşlar, ‘Evlerimizde yatamıyoruz. Ne zaman başımıza bir bomba düşecek endişesiyle uyuyamıyoruz. Çocuklarımız ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor’ diyorlar. Eğitim yok. Bir kent düşünün, esasen sanki her şey normalmiş gibi takdim ediliyor ama her şey anormal. Kentte insan yok, her yer boş. Bu kente acilen hükümetin dönmesi gerekiyor. Sadece açıklamalarla yetinmemek lazım. Buraya gelmek ve Kilis’in derdini anlamak lazım.”

‘İsteseler yaparlar’

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de asker kökenli olduğunu hatırlatarak, silahlı kuvvetlere emir verilmesi durumunda kentte güvenliğin 24 saatte sağlanacağını söyledi:

“Mesleki bilgi tecrübemize göre eğer siyasi irade silahlı kuvvetlere ‘Kilis’in güvenliğini sağlayın’ derse, silahlı kuvvetler bunu 24 saatte sağlar. Ancak siyasi iktidarın bu iradesi yok. Silahlı kuvvetlere de bu emri veremiyor. Çünkü Suriye’de bataklığa battı, taraf oldu.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir