MCKINSEY SÖZLEŞMESİ İPTAL Mİ?

MCKINSEY SÖZLEŞMESİ İPTAL Mİ?

AK Parti Kızılcahamam kampında partililere seslenen Erdoğan, tartışmalara neden olan McKinsey anlaşması için, “Bakanlarıma talimat verdim, fikri danışmanlık dahi almayın, biz bize yeteriz dedim” dedi.

McKinsey firması ile danışmanlık anlaşmasının gündeme geldiği zaman, yapılan eleştiriler ile ilgili olarak, hazine bakanı   için “Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettir” demişti.

AK Parti Kampında Genel Başkan’ın talimatı karşısında nasıl tavır alacağı merak ediliyor. Diğer taraftan ;

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hükümetle ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey arasındaki sözleşmenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sonlandırılacak olmasını Meclis gündemine taşıdı.

Hükümet, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında Maliyet ve Dönüşüm Ofisi’nin kurulacağını açıklamıştı. Bakanlık temsilcilerinin de yer alacağı ofis için ABD’li uluslararası yönetim şirketi McKinsey’den danışmanlık hizmeti alınacağı belirtilmişti. Muhalefet, şirketle iş yapılmasına karşı çıkmıştı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin istişare toplantısında konuya değinerek, “Bütün bakan arkadaşlarıma ‘Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız’ dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz” dedi.

AKP KAMPINDAKİ KONUŞMA BAŞIKLARI:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

McKinsey’den fikri danışmanlık hizmeti de alınmayacağını açıklayan ve ağırlıklı olarak ekonomik gelişmelerle ilgili mesajlar veren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

– Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir.

– Krizin kaynağı mahiyetindeki odakların yaptıkları açıklamalar, sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayalı olarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor.

– Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz.

– Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal şartlarda yıllara sari olarak yapabileceğimiz büyük reformları ve köklü değişimleri kısa sürede hayata geçirdik, geçiriyoruz.

– Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz.

– Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum.

– Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle, kendi programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız.

– Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz.

– Elbette her türlü yatırıma, her türlü desteğe, her türlü katkıya açığız. Yeter ki bunun bedelini bize, egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar.

– Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.

– Dünyada kamu borcunun milli gelire oranı en düşük devletlerden biri Türkiye’dir ve hamdolsun ülkemizin bu konuda hiçbir sıkıntısı yoktur.

– (Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları) Türkiye’de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye’de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun.

– Biz kimseye gidip de para istemedik, istemiyoruz. Yatırıma davet ediyoruz.

– (McKinsey) Bütün Bakan arkadaşlarıma, ‘Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız’ dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz.

– Son yaşanan hadiseler Türkiye’yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 1994’ün ne 2001’in Türkiye’sidir.

– İhracatımız geçen ay itibarıyla yıllık 165 milyar doları geçti. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Daha da artacak.

– Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya boşluğunu buldu oraya kaçtı, orada da rahat durmadı. Orada da kendisine sahip çıkacak olanları, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, ‘Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.’ diye haber gönderdik.

– 5 yıl 10 aya mahkum olmuş bir sözde gazeteciyi siz bu ülkede (Almanya) barındırıyorsanız, bunun stratejik ortaklığa yakışan bir yanı yoktur.

– Bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 şehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler.

– (Terörle mücadele) O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil’de, Sincar’da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir