MSC TOKYO GEMİSİ ASYAPORT LİMANINDA

ASYAPORT LİMANINA MSC TOKYO GEMİSİ YANAŞTI

ASYAPORT LİMANINA MSC TOKYO GEMİSİ YANAŞTI
Dünyanın sayılı limanlarından olan Asyaport limanına bu gün MSC Tokyo gemisi ile 16 dolu 388 boş toplam 404 – 40 lık konteynır tahliyesi ile başladı. Aynı gemiye Çorlu lila kağıt fabrikasından ihracat olacak 55 dolu konteynır yüklendi.
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport’a ilk gemi 8 TEMMUZ akşamı yanaştı. North – West Contlnent (NWC) hattında hizmet veren MSC TOKYO konteyner gemisi Asyaport’a yanaşan ilk gemi oldu. Burada ilk ithalat yükünü indirecek ve ilk ihracat ,yükünü alacak olan 275 metre uzunluğundaki MSC TOKYO gemisi Aliağa, Sines ve Le Havre limanlarına devam edecek.
EKİ BÜYÜK KONTEYNER GEMİLERİ ASYAPORT A YANAŞACAK
Tekirdağ Barbaros’ta 300.000 metrekarelik alanda kurulu Asyaport tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2.5 milyon konteyner hareketine ulaşması bekleniyor. 20m derinliğe kadar toplam 2000m rıhtımı ile birlikte dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport, mevcut ve önümüzdeki 10 yılda inşa edilecek en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecektir. Asyaport Limam’nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship – to – shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) bulunmaktadır.
Asyaport müşterilerine daha fazla esneklik ve liman kapsama alanı vererek müşterileri için çok büyük bir sorun olan İstanbul limanlarının sıkışıklığını da hafifletmeye yardımcı olacaktır.
Asyaport bugün yeşil konteyner limanlarından biridir. Bu sebepten dolayı Asyaport karbon salınımını düşürmek için solar paneller, LED aydınlatma, LNG motorlu taşıyıcılar ve elektrikli vinçler gibi farklı teknolojilere yatırım yapmıştır. Limanda tüm gemi ve sahil vinçleri elektrikle, liman içerisindeki taşıma araçları ise (LNG) likit doğalgaz ile çalışacaktır. Tüm gemiler ve vinçler elektrikle çalıştırılabilir ve tüm liman tarafı operasyonel araçlar (LNG) likit doğalgaz tarafından işletilecektir. Asyaport; Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite Yönetim sistemlerinin süreç çalışmaları ve sertifikasyonları başvurulan beklemektedir.
MSC Hakkında: 1970 senesinde, MSC RAFAELA gemisi ile deniz taşımacılığına adım atan, en son filosuna dünyanın en büyük konteyner gemisi MSC OSCAR’ı dahil eden Mediterranean Shipping Company (MSC) bugün dünyanın en büyük konteyner taşıyıcıları arasında yer almaktadır. Dünyada 480 ofis ve 54.400 çalışanı bulunan ve Türkiye’de MSC GEMİ ACENTELİĞİ A.Ş. adryia 1995 yılında faaliyete başlayan MSC, sadece konteyner yatırımı ile değil; Türkiye’de bu yıl hizmete girmesi planlanan Asyaport Umanı ve Medlog Lojistik yatırımları ile büyümeye devam etmektedir.
Bu gün yapılan Asyaporta yanaşan ilk gemi sebebiyle yapılan törene; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Maliye eski bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma denizcilik bakan müsteşar yardımcısı Dr. Özkan Poyraz, Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Adalet komsiyonu başkanı ve 1.ağır ceza mahakemesi başkanı Naci Ergin, Denizcilik federasyonu yön. Kur. Başk. Erkan Dereli, Bakanlık şube müdürü Mehdi Gönülalçak, B.T Güm. Ve Tic. Böl. Müd. Muharrem Murat, Bölge müd. Yrd. Abbas Sarıhan, Mehmet Turgut, KİM müd. Murat Çavuşoğlu, Tekirdağ Gümrük müd. İdris Sayımlar, Güm. Müd. Yrd. Serdar Memiş, Güm. Kısım amirleri ve gümrük memurları, TSO Yön. Kur. Başk. Ve Tobb başkan yardımcısı Cengiz Günay,Tic. Bor. Başk. Osman Sarı, Barolar birliği genel sekreteri Av. Güneş Gürseler, Yazar Yalçın Bayer, Vali yardımcıları Tayyar şaşmaz, Aydın Tetikoğlu, Nkü Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, CHP il başkanı Şeraf Çetin, MHP il başkanı Enes Kaplan, Büyükşehir belediyesi genel sekreteri Oral Karakaya, Teski genel müd. Yard. Soner Ergin, Büyükşehir bel.gen. sek. Yard. M.Zeki Gürgün, Basın Halkla ilişkiler Ahmet Poyraz, Büyükşehir basın danışmanı Namık Koçak, Tekridağ liman başkanı Murat Gül, Tso yön. Kur. Üyesi Taner Karaoğlu, Av. Bener Gencay, Bilim sanayi ve teknolji müd. Fahrettin Akçay, Büyükşehir imar ve şehircilik müd. Dilşat Ergin,Eczacılar odası başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Büyükşehir kent konseyi başkanı M.ali Işıkgör, TSO başk. Yrd. Galip Öge, meclis başkan yardımcısı Erhan Tanrıöver, Ak parti il başkan yard. Şükrü Akçaoğlu, Metlok gen. Müd. İsmail Görgün, İstanbul böl.müd. Işın Hekimoğlu,Trakya Tarım yön. Kur. Başk. İlhami Özcan Aygun,Kalkinma ajansi genel sekreteri Mahmut Şahin,Tekirdağ Defterdar V. Cahit Hamdi Yağcı, İnsan kaynakları müdürü Hüseyin Söylemez, MSC Tekirdağ şube müdürü Uğur Tosuner, Çetin güvenlik grup yön.kur.başk. Ahmet Çetin, ev sahibi olarak Asyaport yön. Kur.başk. Ahmet Soyuer, yön.kur.başk. yard. Hüseyin Emre Soyuer, insan kaynakları müd. Gökmen Turan, Merkez müdürü Özlem Bentürk, Güvenlik müd. Salim Ertan Kısacık, MSC gemi operasyon hizmetleri müdürü İbrahim Tosunoğlu, liman acente hizmetleri müdürü Cankut Gülnar, resmi ilişkiler müdürü Şükriye Vardar, Tekirdağ emniyet müdürlüğü deniz şube müdürü MüjdatGüngör, emniyet amiri Şahin Doğanay ve davetliler katıldılar.

Yapılan törende Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı müsteşar yard. Dr. Özkan Poyraz konuşma yaptılar. Daha sonra Tekirdağ Asyaport limanına ilk defa yanaşan MSC tokyo gemisine protokol ve basın mensupları gemi kaptan köşküne çıktılar. Burada gemi kaptanına Asyaport limanına bugüne kadar 3 gemi yanaştıran kılavuz kaptana plaketler verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir