Öğretmenler Günü 2021

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

BAŞTA DEDEM, BABAM, CANIM KARDEŞİM VE EŞİ, SEVGİLİ KIZIM OLMAK ÜZERE,DAYIM,YEĞENLERİM, AKRABALARIM, İLK VE ORTA OKUL ARKADAŞLARIM, KOMŞULARIM, ARKADAŞLARIMIN ÇOCUKLARI KISACA TÜM DEVRİMCİ ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLAR, SAĞLIKLI GÜNLER, YİĞİT MÜCADELELERİNDE BAŞARILAR DİLERİM.

şk

TARİHÇE

Öğretmenler günü dünyanın birçok yerinde farklı tarihlerde kutlanan hatta bazı ülkelerde resmi tatil ilan edilen bir gün. 1994 yılından beri çoğu ülkede öğretmenler günü UNESCO (Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tavsiyesiyle 5 Ekim’de kutlanır. 5 Ekim gününün anlamı ise 1966 yılında Fransa’nın Paris şehrinde yapılan “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı” sonucunda UNESCO temsilcileri ile ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”ni oybirliği ile kabul edilişinin yıl dönümü olmasıdır. Öğretmenler Günü, Eğitim hayatının içinde bulunan, Öğretmenlik mesleğini icra eden kişileri onurlandırmak için gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerden oluşmaktadır.

Öğretmenler günün ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım’da kutlanıyor. Öğretmenler gününün Türkiye’de 24 Kasım’da kutlanmasının nedeni Bakanlar Kurulu’nın Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermesi ve bu unvanın, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşmesidir.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Yapılan Yorumlar


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir