ŞİŞLİ ETFAL KAPATILAMAZ

ŞİŞLİ ETFAL KAPATILAMAZ

 CHP’li Aykut Erdoğdu Bakan Koca’ya Şişli Etfal’i sordu:  CHP’li Erdoğdu Bakan Koca’ya Şişli Etfal’i sordu Şişli Etfal Dayanışma

CHP’li Erdoğdu Bakan Koca’ya Şişli Etfal’i sorduCHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Şişli Eftal Hastanesi’nin yeniden yapılacağı gerekçesiyle boşaltılmasına ilişkin olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

CHP İstanbul milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Aykut Erdoğdu, Şişli Eftal Hastanesi’nin yeniden yapılacağı gerekçesiyle boşaltılmasına ilişkin olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, hastanenin yeniden yapılacağına ilişkin nasıl bir garanti verildiğini sordu.

Erdoğdu, önergesinde Şişli ilçesi sınırları içinde bulunan ve 122 yıllık maziye sahip tüm branşlarda sağlık hizmeti veren Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldığına işaret ederek, şu görüşleri dile getirdi:

“Burada verilen sağlık hizmetleri ise biri Sarıyer ve diğeri de Seyrantepe’de bulunan iki ayrı yerleşkeye alınıyor. Dolayısıyla bir yandan Şişli gibi merkezi ve gayrimenkul fiyatı yüksek bir yerde bulunan 36 bin 525 metrekare genişliğinde bir alan boşaltılırken diğer yandan da günde ortalama bin kadar acil hastasına ve polikliniklerde de yine binlerce hastaya hizmet verebilen önemli bir sağlık kurumu kapatılıyor. Bu hastane kapandığında İstanbul’un sadece Şişli-Beyoğlu-Beşiktaş bölgesinde değil fakat Avrupa yakasının daha geniş bir bölümünde yaşayan ve hatta Anadolu yakasında mukim vatandaşlara benzer hizmeti verme konusunda ciddi bir açık ortaya çıkacak ve bu yurttaşlar bir yandan kendileri için çok uzakta olan sağlık kurumlarına gitmek ya da bölgedeki özel sağlık kurumlarına mahkum olmak ikilemiyle karşılaşacaklar.”

GECEYARISI KARARNAMESİYLE ENGELLENİR Mİ

Bölgedeki tüm vatandaşların ayakta olduğunu, bu geniş alanın boşaltıldıktan sonra bir gece yarısı kararnamesiyle Hastanenin tekrar buraya gelmesinin engellenebileceğinden endişe ettiğini önergesinde ifade eden Erdoğdu, Bakan Koca’dan şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Konunun tarafı olan bölge halkı, şu anki hastanenin bir kez Büyükdere ve Seyrantepe gibi iki ayrı yerleşkede konumlandıktan sonra buraya alınacağı vaadini yetersiz bulmakta. Halkın sahip olduğu güvensizliği aşmak üzere, Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin aynı yere yapılacağı hususunda ne tür bir garanti vermeyi düşünürsünüz?

Bu kapsamda, hastanenin yıkılıp yeniden yapılma sürecine ait zaman planı nedir? Hastane inşaatı ne sürede bitip geri dönüş hangi tarihlerde olacaktır?

Hastanenin yıkılıp yeniden inşa edilmesine ilişkin iş planlamasının ve takviminin detaylarını kamuoyuyla paylaşacak mısınız?

Depreme karşı sağlamlaştırma gereği bulunan Şişli Etfal Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşası yerine yerinde dönüşüm yoluyla sağlamlaştırılması yöntemine niçin başvurulmamaktadır?

Konu hakkında çalışanlar, bölge halkı, bölge esnafı, Türkiye’de konuya duyarlı vatandaşlar -ki bunların özellikle bölgede konudan etkilenenlerin tamamı paydaş konumundadır- hastaneye ilişkin taleplerini ortaya koyarken söz konusu paydaşların baştan itibaren Bakanlık tarafından haberdar edilmiyor olması ve bunda ısrar nedendir?

Bir yandan insan hakları eylem planının açıklandığı, diğer taraftan da demokratik gerekçeler ileri sürülerek hükümetiniz tarafından anayasa değişikliği konularının gündeme geldiği bu dönemde, Hastane konusunda demokratik taleplerini ileten paydaşlar ve duyarlı halkın sesine kulak tıkanıyor olması sözü edilen girişimlerle ne derece paralellik arz etmektedir? Depreme tüm boyutlarıyla hazırlık yapılması gereken İstanbul’da, olası bir deprem veya yeni salgınlar yaşanması durumunda Şişli Etfal Hastanesinin Şişli’den taşınmasının ve/veya kapatılmasının yaratacağı boşluğun yol açacağı tahribatın büyüklüğü, Bakanlığınız tarafından dikkate alınmakta mıdır? Böyle bir duruma yönelik olarak senaryo çalışmanız ve müdahale planınız bulunmakta mıdır?”  

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'ŞİŞLİ ETFAL DAYANIŞMASI S KAPATIL KAPATILMASIN ŞİŞLİETF KAPATILM ETFAL ETFALYAPILSIN YERINDE KALSIN Şişli Etfal Kapatılmasın www.change.org Bir İmza Ver Hastanene Sahip Çık

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir