SURİYE VURULDU

SURİYE’Yİ VURDULAR

ABD öncülüğünde Fransa ve İngiltere, Suriye’ye hava saldırısı düzenledi. 

ŞAM VE HUMUS’U HEDEF ALDILAR

Suriye’nin başkenti Şam’da patlama sesleri duyulurken, Suriye hava savunmasının aktif olduğu bildirildi.  Saldırıda Şam’daki hedeflerin yanı sıra Hama, Humus, Dera ve Süveyda’daki bazı askeri noktalar vuruldu. Saldırıda Tomahawk füzeleri kullanıldığı aktarıldı. Reuters Bilimsel Araştırma Tesisi ve Suriye Ordu Üssü’nün vurulduğunu aktardı.

ABD Savunma Bakanlığı, Humus’ta kimyasal silah deposunun hedef alındığını öne sürerken Suriye Resmi Haber Ajansı, kentteki ordu depolarının vurulduğunu bildirdi.

ABD AÇIKLADI: SALDIRILAR ŞİMDİLİK SON BULDU

ABD Savunma Bakanı Mattis ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, hedeflenen noktaların vurulduğu duyurdu. Operasyondan önce Rusya’ya herhangi “olağan bilgilendirmeler dışında” bir bilgi verilmediği belirtildi.

 MATTİS KANIT GÖSTEREMEDİ

Gazeteci Max Blumenthal, basın toplantısında bir muhabirin Mattis’e “Duma’da kimyasal saldırıyı Suriye devletinin gerçekleştirdiğine dair kanıt neydi” sorusunu sorduğunu, Mattis’in ise “Kendimden eminim. Kimyasal saldırı gerçekleştirebilecek kapasiteleri vardı” cevabını verdiğini söyledi.

BOMBALAMA İÇİN NE DEDİLER?

 Savaş uçakları ve Tomahawk’larla düzenlenen harekata İran, Rusya ve Çin karşı çıkarken “Batı” ülkelerinden destek geldi. BM ise taraflara itidal çağrısında bulundu. Almanya Başbakanı Merkel harekata ilişkin, “Suriye rejimini başka ihlallere karşı uyarmak için gerekli ve ölçülüdür” dedi.

 Rusya ve İran saldırıyı kınadı. Almanya, İsrail, Kanada ve Avrupa Birliği’nden harekata destek geldi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres taraflara itidal çağrısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise harekatı desteklediklerini belirtti.

 Erdoğan:Yapılan operasyonu doğru buluyoruz

“Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağın gördü” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir