TACİZ SKANDALI

Bodrum Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni, kız öğrencisiyle ilişki yaşadı, bazılarına da mesaj attı. Öğretmenin karısı, şikayetçi olanları tehdit etti.

Son günlerde üst üste gelen okullarda cinsel istismar haberlerinin ardından bir cinsel taciz haberi de Bodrum Anadolu Lisesi’nden geldi. Lise’de edebiyat öğretmeni olan aynı zamanda futbol hakemliği yapan A.Y’nin K isimli kız öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği, aynı okulda 3 kız öğrenciye cinsel içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı.

KADIN ÖĞRETMENE ANLATTILAR

Olay, bir kız öğrencinin, kadın öğretmenlerden birine, “Hocam, öğretmen A.Y, son sınıf öğrencisi (K) ile beraber oluyor. Başka kız öğrencilere de müstehcen mesajlar atıyor, yakınlaşmaya çalışıyor. Okul idaresi de biliyor ama bir şey yapmıyor. Ne yapalım?” demesiyle ortaya çıktı. Bunun üzerine kadın öğretmen “Savcılığa gidin” önerisinde bulundu.

DEPLASMANLARA DA GÖTÜRDÜ

Bu yaşananların üzerine kız öğrenciler savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Anadolu Lisesi’nde yaşandığı öne sürülen öğretmen öğrenci ilişkisi yargıya taşındı. Aynı zamanda futbol hakemi de olan öğretmen lise son sınıf öğrencisini deplasmanlara da götürdü ve birlikte kaldığı, öğretmen, başka öğrencilerle de cinsel içerikli mesajlaştığı iddia edildi. Öğretmenin aynı okulda öğretmen olan karısı ise kız öğrencilere, kocası aleyhinde verdikleri ifadeleri geri almaları için tehdit ettiği ifade ediliyor.

AÇIĞA ALINDI

Edebiyat öğretmeni A.Y yaşanan bu olayların ardından açığa alındı. Açığa alınmanın gerekçesinin, A.Y’nin bir kız öğrenciyle ilişki yaşadığı beraberlik, bazılarına attığı mesajlar ve yakınlaşmalar olduğu öne sürüldü. A.Y’nin aynı okulda yine edebiyat öğretmeni olan ve kocası tarafından taciz edilen kız öğrencilere “Kocamın aleyhinde verdiğiniz ifadeleri geri alacaksınız” şeklinde tehdit eden karısı A.A.Y’nin de, gelişmelerin ardından rapor aldığı ve derslere girmediği öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir