TEKİRDAĞ BAĞCILIĞINA SON DARBE

RAKI FABRİKASI RESMEN KAPANDI

 Mey İçki’nin rakı üretimini yaptığı Tekirdağ fabrikası 86 yıllık serüvenin ardından üretime son verdi. Üretim Manisa’ya kaydırıldı. Tekirdağ Rakı Fabrikası artık tarih oldu.

3 yıldır Mey Tekirdağ’daki rakı fabrikasını kapatacağı kamuoyunda konuşuluyordu. İlk olarak üretimin Nevşehir’e kaydırılması gündeme gelmesine rağmen daha sonra Mey’in Manisa’nın Akhisar’daki tesislerinde üretim kaydırılmasına karar verildi.

1 yıldır Tekirdağ’daki tesis parça parça boşaltılarak Manisa’da taşınmaya başladı. Mey’den Tekirdağ Valiliğe gönderilen yazıda “Tekirdağ İçki Fabrikamız 14 Ağustos 2017 tarihinde tüm faaliyetleri sonlandırılmak suretiyle kapatılacaktır” denildi.

TEKİRDAĞ RAKISI TEKİRDAĞ’DA TARİH OLDU

1 Eylül 1931 yılında kurulan Tekirdağ’daki rakı fabrikası 86 yıllık geçmişini bugün noktaladı. Tesisin bulunduğu 102.5 dönümlük arazi ise geçtiğimiz yıl bir işadamına satılmıştı. Arazide üzerinde konut-rezidans ve alışveriş merkezi yapılacaktı.

Fabrikanın taşınma nedeni ise büyüme ve değişime elverişli olmaması olarak belirtildi. Ayrıca, Tekirdağ kentinde anason kokusunun vatandaşlara verdiği rahatsızlık. Mey ise sebebinini yıllar geçtikçe, fabrikanın çevresi yoğun yerleşime açılmış ve fabrika şehrin ortasında konutların arasında kalması olarak açıklandı.

Kısaca, Tekirdağ Rakısı Tekirdağ’da tarih oldu ve Manisa’da üretilmeye devam edecek.

İki yıldır süren kapatma hazırlıkları süresince, TEKİRDAĞ RAKISInın yaşaması için yeterli girişimler yapalamadı.

Mey İçki’nin rakı üretimini yaptığı Tekirdağ fabrikası 86 yıllık serüvenin ardından üretime son veriyor. Üretim Manisa’ya kaydırıldı. Tekirdağ Rakısı artık Manisa’da üretilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir