TEKİRDAĞ CHP OY ORANINI KORUDU

CHP Tekirdağ’da Yine İktidar !

Türkiye genelinde gerçekleşen genel seçimlerde oy verme işlemi bitti ve sandıkların tamamına yakını açıldı. 7 Haziran Genel Seçimlerinde Tekirdağ’da Cumhuriyet Halk Partisi 3 Milletvekili çıkartarak iktidar oldu.

7 Haziran Genel Seçimlerinde Tekirdağ’da katılım oldukça yüksek olurken, Açılan sandıklardan çıkan sonuca göre Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’dan 3 Milletvekili çıkartarak tekrardan iktidar oldu. 3 Milletvekili umuduyla yola çıkan AK parti ise 2 milletvekili çıkarttı. Milliyetçi Hareket Partisi ise 1 milletvekili çıkartabildi.

Açılan sandıklara göre ise partilerin aldığı oy oranları ise şöyle oldu; CHP – % 44,06, AK Parti -%31,03 ,  MHP – % 15,02 , HDP – % 5,49.

AK PARTİDE OYLAR DÜŞTÜ

Resmi olmayan sonuçlara göre, Tekirdağ’da geçtiğimiz yerel seçimlerde 204 bin oy alan AK Parti Tekirdağ’da kan kaybetmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 204 Bin oy alan  AK Parti, 7 Haziran genel seçimlerinde 177 bin civarında bir oy aldı. Bu sonuçlarla AK Parti’nin oyu Yerel seçimlere göre %5 oranında düşmüş oldu.

İKİ İLÇEDE AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ

AK Parti’nin Kalesi olarak görülen ve Belediye seçimlerde belediyelerin kaybedilmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy ve Kapaklı’da birinci parti çıkmıştı. Yapılan genel seçimlerde açılan sandıklardan alınan sonuçlara göre AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı ilçesinde tekrardan birinci parti çıktı.

CHP YENİDEN İKTİDAR

Geçtiğimiz yerel seçimlerde 12-0 yaparak Tekirdağ’da tek başına iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran Genel Seçimlerinde 6-0 amacıyla çıktığı yolda 3 milletvekili alarak Tekirdağ’da tekrardan iktidar oldu.

MHP 1’DE TAKILDI

Üstün bir şekilde çalışan Milliyetçi Hareket Partisi ise 2 aylık çalışmaları sonucunda ikinci milletvekilini Ankara’ya gönderemedi. Alınan sonuçlara göre  Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ’dan 1 Milletvekili çıkartabildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir