TEKİRDAĞ HİPODROMA KAVUŞABİLİR

Hipodrom sayısı 13’e çıkacak

Halen Türkiye’de 9 hipodrom bulunmaktadır.

TJK Genel Sekreteri Alakuş: “2017’de Antalya Hipodromu’nda yarışlar yapılacak. Samsun, Erzincan ve Konya hipodromları için hazırlığımız var. Türkiye’ye 9 hipodrom çok az, sayıyı artıracağız.” dedi

 Türkiye’deki hipodrom sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Alakuş, “İhtiyaçlar doğrultusunda yapacağımız işleri kararlaştırıyoruz. Gelecek yılın plan ve programını yaptık. Şu anda Antalya Hipodromumuzun proje çalışmaları devam ediyor, bitti sayılır. 2017’de Antalya Hipodromu’nda yarışlar yapılacak. Daha sonra Samsun, Erzincan ve Konya Hipodromları için hazırlığımız var. Türkiye’ye 9 hipodrom çok az, sayıyı artıracağız.” diye konuştu.

 “VELİEFENDİ TARİHTEN KALAN BİR MİRAS, HERKESİN SAHİP ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 

Gazi Koşusu dışında TJK camiasını ilgilendiren konular hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ekinci, Veliefendi Hipodromu’nun kapanacağına dair söylentileri yalanladı. Yasin Kadri Ekinci, “Pazar günü bir televizyon programımız vardı. Bunları orada uzun uzun anlattım. Bizim böyle bir şeyi görmüş veya şahit olmuşluğumuz yok. Böyle bir girişim olduğuna dair bir bilgimiz yok. Veliefendi Hipodromu 1860’lardan beri yarış yapılan bir alan. Geçmiş dönemde Cumhuriyetten evvel işte paşaların, sultanların, padişahların yarış seyrettiği; Cumhuriyetten sonra Cumhurbaşkanlarımızın, Başbakanlarımızın, Bakanlarımızın her türlü insanın burada yarışla bütünleştiği bir yer. Burayı tarihi bir değer ve miras olarak görüyoruz. Ancak tabii etrafımızda yapılaşmaların çoğalmasıyla dolayısıyla buradaki arkadaşların gözleri burada olabilir. 

VELİ EFENDİ KAPANMASI DAHİ ÇORLU AT BİNME YERİ HİPODROM OLARAK KISA SÜREDE YARIŞSEVERLERE KAZANDIRILABİLİR.

Olimpos At Binme Yerleri Özellikleri

Olimpos Atlı Spor Kulübü tarafından verilen hizmetler hazırlanan 100 dönümlük arazi üzerinde verilmektedir. Bu alanların içinde özel olarak ayrılan At Binme Yerlerivardır. Bu alan Çorlu’ya 15 km mesafedeki Esece mevkiine kurulmuştur. Hem yarış atı yetiştiriciliği hem de at biniciliği hizmetleri verilen Olimposa gelen herkes memnun olarak gönderilmektedir.

Ata olan düşkünlük Türk ve Dünya tarihi incelendiğinde her Türk Devletinde at kullanımı görülerek anlaşılmaktadır. O günlerden anlaşılan atın önemi günümüze kadar devam etmiştir

AT BİNME YERLERİ, hem hobi olarak gelenlerle hem de at düşkünlüğü ile bu konuda daha iyi bir yere gelmek isteyenlerle dolmaktadır. Olimpos bu anlamda geniş bir at çiftliği kurarak her kesimden insanın ihtiyaçlarına hizmet vermektedir.

Bu itibarla, Tekirdağ/Çorlu hpodrom yapımı için en uygun yerlerden birisidir.

Şahabettin Küçükyazıcı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir