TEKNOLOJİK DOLANDIRICILARA DİKKAT

Pos cihazlı hırsızlar özellikle kalabalık toplu taşıma araçlarını tercih ederek vatandaşların kartlarından para çekiyor. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu yöntemle hırsızların her gün onlarca vatandaşı soyduğu tahmin ediliyor.

 21. yüzyıl dolandırıcıları teknolojinin her türlüsünden faydalanıyorlar. Kendilerine kurye süsü vererek toplu taşıma araçlarına Pos cihazlarıyla binen dolandırıcılar cüzdanlarında TEMASSIZ KREDİ KARTI taşıyanlardan 35 liraya kadar para çalabiliyorlar.

Bir elinde poşet bir elinde Pos cihazıyla kurye gibi davranan cepçiler kalabalık araçları tercih ediyor. Çünkü temassız kredi kartının pos cihazına değmesi gerekiyor. Kalabalık araçta cebinde şişkinlik olan yolcuların yanından geçerken hırsızlığı gerçekleştiren dolandırıcılar vatandaşın cebine, çantasına elini sokmadan kaşla göz arasında 35 liraya kadar soygun gerçekleştirebiliyorlar.

 CÜZDAN KORUR MU?

Temassız kredi kartları yaydıkları manyetik alan sayesinde dokunmatik alışverişe imkan sağlıyorlar. Bu sebeple deri ya da farklı maddelerden yapılmış cüzdanlar sizi bu tip bir hırsızlığa karşı korumuyor.

PEKİ NASIL KORUNACAĞIZ?

Temassız bir kredi kartınız varsa, bu tip hırsızlıklara karşı etkili bir yöntem olarak cüzdanı üst bölgelerde taşımayı deneyebilirsiniz. Ya da cebinizde cüzdan olduğunu farkettirmeyecek başka bir şekilde de kartınızı muhafaza edebilirsiniz.

 BKM’DEN AÇIKLAMA

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız kartlarla ilgili olası bir dolandırıcılık olayına ilişkin bugüne kadar kendilerine yapılmış herhangi bir dolandırıcılık bildiriminin bulunmadığını belirtti.

BKM’den yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde çeşitli yayın organlarında temassız kartlarla ilgili olası bir dolandırıcılık olayınailişkin haberlere yer verildiği belirtilerek, “BKM dolandırıcılık istatistiklerine göre bu konuyla ilgili bugüne kadar yapılmış herhangi bir dolandırıcılık bildirimibulunmamaktadır” ifadesine yer verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir