TERÖRE VE HORTLATMAK İSTEYENLERE LANET OLSUN

Suruç’taki patlamada olay yerinde bulunan Doktor Ayten İnan, yaralılara ilk müdahaleyi yapan kişi. Kendisi de hafif yaralanan Doktor İnan, yaşadıklarını Al Jazeera’ye anlattı.

 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrası, sağlık ekiplerinden önce Doktor Ayten İnan yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Kendisi de hafif yaralanan İnan, gençlerin Suruç’a barış ve kardeşlik için geldiklerini söyledi.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Suruç’a gelen ‘Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’ üyelerinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde açıklama yaptıkları sırada patlayan bombanın en yakından şahitlerinden biri Doktor Ayten İnan. İstanbul’dan gelen ve patlama esnasında olay yerinde bulunan inan; “Grubun tamamı açıklama sırasında bahçedeydiler ve kümülatif olarak daire oluşturmuşlardı. Yaklaşık 300 kişiydik. Türkiye’nin dört bir yanından gelmişlerdi. Barış için gelmişlerdi, hepsi pırıl pırıl insanlardı.

Birden bir patlama oldu ama ne olduğunu anlayamadım. Kulaklarım duymaz oldu. Yere düşmüştüm. Kendime geldiğimde yanımdaki çocuklara baktım. Tahtadaki satranç taşları gibi yere devrilmişlerdi. Kapkaraydılar ve kömüre dönüşmüşlerdi.

Her taraf yanmıştı. Güçlükle ayağa kalktım. Yaralılara müdahale ettim. Ardından polisler ve ambulanslar geldi. Hastaneye kadar yaralılara müdahale ettim. Buraya beraber geldiğim arkadaşlarımı arıyorum ve hepsinin telefonu kapalı. Burada devlet güvenlik zaafiyeti yaşamış ve vatandaşını koruyamamıştır.”

Suruç Devlet Hastanesi yaralılarla dolu. Durumu ağır olmasa da yaralıların çoğunun kulakları duymuyor. Adının Ziya olduğunu söyleyen ve patlama sırasında bahçede olan yaralı, olanları hatırlamıyor. Göğsünden darbe alan Ziya, Şanlıurfa’ya sevk edilecek.

Yaralılardan ismi bilinmeyen bir kişi de geçirdiği şok nedeniyle konuşamıyor. İşaret diliyle iyi olduğunu söyleyen bu kişi müşahade altında tutuluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir