TRAKYA’YI KEŞFET

TRAKYA’YI KEŞFET

Lalapaşa Dolmenleri, Edirne Lalapaşa’dadır. Dolmen, toprakta dizilmiş 2 metre uzunluğunda yassı taşlar üstüne yatay olarak yerleştirilmiş yassı taşlardan oluşan tarih öncesi yapılardır. Mezar olarak kullanıldığı sanılmaktadır. Lalapaşa ilçesinde, çoğu köy yollarında olmak üzere 25 dolmen yer almaktadır. Özellikle Büyünlü Köyü, Hacıdanişment ve Kalkansöğüt Köyünde çok sayıda dolmenler bulunmaktadır. Bölgede gün yüzüne çıkmayan 750 kadar Dolmen olduğu sanılmaktadır. 

Burada yer alan dolmenlerin tarihi MÖ. 2000 yıllarına kadar dayanmaktadır.
Yapılan araştırmalar sonucunda içlerinde madeni takılar, gözyaşı şişeleri gibi buluntular elde edilmiştir. Bu tarihi kalıntılar Edirne Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir. Yolunuz Edirne’ye düştüğünde Lalapaşa’da yer alan bu tarihi değere sahip mezar anıtları görmenizi tavsiye ederiz.

Trakya Hazineler

Sizden en büyük isteğimiz, giderken çöpleri doğaya saçan eğitimsiz ve saygısız insanlara inat, yanınızda büyük çöp poşetleri götürün ve çöplerinizi çöp poşetlerine atın. Kamp yaptığınız alandan da çöp konteynerine kadar taşıyın. Doğamızı çocuklarımızın da görmesine izin verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir