TÜRKMENLERE YARDIM İÇİN GİTTİ

Çerkezköy’de yaşayan Emrah Çelik, Bayırbucak Türkmenleri’nin bulunduğu bölgedeki Beşer Molla komutasındaki 2. Sahil Tümen Komutanlığı’na gönüllü olarak katıldı.

Son 7 aydır Esed güçlerine karşı savaştıklarını kaydeden Çelik, Türkmenlerin yanında olmak için geçtiğimiz 10 Haziran’da Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni’ne katıldı. Emrah Çelik, Türkmen askerlerle birlikte, saldırılara cephede karşılık veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çelik, “Bugüne kadar şehitler verdik, içinde 5 Türk şehidimiz de var” dedi.
Türkmenler için bölgede bulunmaktan onur duyduğunu belirten Emrah Çelik, “Çok zor şartlar altında imkansızlıklara rağmen Türkmen Dağını ve bölgemizi çok güçlü devletlere karşı özellikle Rusya ve İran desteğini arkasına alan Esed’e, IŞİD ve PYD’ye karşı savunuyoruz. Özelikle son 1 aydır Türken Dağı’na 3 cepheden birden saldıran Esed güçleriyle çok yoğun ve sıcak bir çatışma halindeyiz. Bu süreç boyunca çok Esed askeri öldürülmüştür. Mücadelemiz Allah’ın bizleri tutmasıyla kafir devletlere karşı tüm iman ve inancımızla devam ediyor. Türkmen Dağı Türkiye’nin ikinci Çanakkale’sidir” ifadelerini kullandı.

SAĞ SALİM YUVASINA DÖNMESİNİ DİLİYORUZ.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir