Yangınlarda Son Durum2021

Son dakika yangın haberleri:

(Milliyet Gazetesinden)

Milas’ta büyük mücadele verildiği, rüzgarın çok kuvvetli olduğu, Yangının termik santrale ulaştığı, İskeledeki vatandaşların, çıkarma gemisiyle tahliye edildiği haberlerinden sonra;

Rahatlatan haber.

Devam eden yangınların 8. gününde Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli son durumu paylaştı. Antalya ve Muğla’da devam eden yangınların ardından bazı mahalleler tahliye edildi. Yangın, Kemerköy Termik Santrali’ne yaklaştığı, işçilerin tahliye edildiği bildirildi. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti.

 Bakan Çavuşoğlu yarın ülkeye gelecek yeni yangın söndürme uçaklarına dair bilgi paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu: 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2’si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500’den fazla personelle çalışmayı sürdürdük. Yunanistan ve Arnavutluk ülkelerine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ukrayna’dan yola çıkan 4 uçak Isparta’ya indi. Bu akşam ve yarından itibaren yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlayacaklar. Azerbaycan’dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler. Yarın İsrail’den bir şirketten kiraladığımız 2 uçak da gelecek.

Bakan Kurum: Yangının ilk saatleri itibarıyla devletimiz tüm kurumları ile Antalya Manavgat’ın yardımına koştu. Tüm ekiplerimiz insan üstü bir gayret ile çalışıyorlar. Ben bu mücadeleye katılan tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum

Basından özetler;

Muğla’nın Milas ilçesinde 5 gündür devam eden yangının yoğun güvenlik önlemi alınmasına rağmen rüzgarın da etkisiyle Kemerköy Termik Santrali’ne sıçramasının üzerine iskelede toplanan vatandaşlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait çıkarma gemisiyle güvenli bölgelere tahliye ediliyor.

Yanıp kül olan ormanlar, 8’inci gününde Demirören Haber Ajansı tarafından drone ile görüntülendi. Sırtköy ve Yeniköy başta olmak üzere dün yangının seyrini durdurmak için büyük çaba harcanan Kızıldağ Mahallesi’nde yemyeşil ağaçların yanarak gri renge döndüğü gözlendi. Hayvanlara ev sahipliği yapan ormanlık alanın çölleşmiş görünümü, yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği 7 kentin 14 ilçesindeki çalışmalar havadan ve karadan sürüyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan Manavgat’ın Kızıldağ bölgesindeki yangında alevler etkisini yeniden artırdı. Milas’taki mücadelede ise alevler rüzgarın da etkisiyle termik santrale ulaştı. Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Bölgede yangını kontrol altına alabilmek için cansiperane mücadele devam ediyor. İşte orman yangınlarının devam ettiği bölgelerde son gelişmeler…

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya’nın; Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla’nın; Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer, Aydın’ın; Karacasu, Isparta’nın; Sütçüler, Denizli’nin; Tavas ve Güney, Hatay’ın; Dörtyol ve Adana’nın Feke ilçelerindeki yangınlar devam ediyor.

İşte dakika dakika yangınlarda son durum.

Akşam saatlerine kadar hendeklerin açılmasıyla birlikte alevlerin termik santral içine girmesi engellenmiş, yukarıya doğru süpürülmüştü bu önlemle birlikte. Ancak rüzgarın etkisiyle alevler bir anda sıçradı ve yangın büyüdü. Şu an için bir güvenlik ya da patlama riski yok. Sadece termik santral yapı olarak zarar görebilir. Kontrolsüz patlamaya yol açacak bir durum yok. Patlama materyali de şu anda yok. (İçeride bulunan kömürler) Henüz bununla ilgili bir açıklama yok. Zaten Kimse termik santrale sıçramasını beklemiyordu. Önlemlerde termik santrale sıçramaması yönünde alınmıştı. Ancak bir anlık rüzgarın değişmesiyle termik santrali etkisi altına aldı.

SAAT 21.20 ANADOLU AJANSI: ALEVLER TERMİK SANTRALE ULAŞTI
Anadolu Ajansı, Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangınının Kemerköy Termik Santrali’nin tel örgülerine kadar yaklaştığını, Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildiğini ve yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldığını aktardı.

CNN TÜRK MUHABİRİ MUSTAFA BERBER ANLATTI: 30 SANİYE İÇERİSİNDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİK

Şu anda Ören bölgesindeyiz. Alevlere 500-600 metre uzaklıktayım. Gökyüzünde siyah dumanları görmeniz mümkün. Alevlerin Milas yoluna doğru gittiğini gördük. Sonrasında alevleri karşımızda görürken bir anda sol tarafıma dönünce alevlerin güvenli noktaya geldiğini gördük. Yol üzerine düşen küçük közler, kozalak parçası, yanı başımızdaki otlara sıçradı. 30 saniye içerisinde ölümle burun buruna geldik.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bölgede inceleme ve açıklama yapmak için santrale geldiği dakikalarda rüzgar aniden yön değiştirdi ve santrale 500 metre kadar yaklaştı. Kemerköy Termik Santrali’nin bahçesinde gökyüzünün dumanla kaplandığı görüldü.

ÖREN SAHİLİ’NDEKİ YANGINI ÇIKARMA GEMİSİ PERSONELİ SÖNDÜRDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla gönderilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çıkarma gemisinin personeli Ören Sahili çevresinde yangın olduğunu fark etti. Geminin kıyıya yanaşmasıyla personel hortumlarla sahile indi. Çıkarma gemisi personeli kıyıdaki alevlere müdahale etti. Bu sırada bölgedeki jandarma ekipleri de hortumları taşıyarak gemi personeline yardım etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Bölgede bulunan vatandaşlar da askeri personele teşekkür etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir