YARI YIL TATİLİ BAŞLIYOR

 Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl tatili yarın başlıyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılı için milyonlarca öğrenci bugün ilk dönem karnesini alacak. Karneler tüm okullarda saat 9 ile 11 arasında verilirken, Öğlenci olan öğrenciler için saat 10-12 arasında dağıtılacak. Uzmanlar, anne ve babaları çocuklarının zayıf karne getirmesi halinde kötü davranmamaları konusunda uyardı.

Yarı yıl tatiliyle birlikte milyonlarca öğrenci tatile girmeye hazırlanırken, Psikolog Bahar Güneş’ten velilere karne konusunda bir uyarı geldi. Anne ve babaların çocukların başarısını sadece karnedeki not üstünden değerlendirmemesi gerektiğini vurgulayan Psikolog Güneş, çocuk yetiştirmenin ömür boyu süren bir süreç olduğunu belirterek, karne dönemlerinin çocuk yetiştirmede kritik aşama olduğuna dikkat çekti.

Çocuğun kötü bir karne getirmesi halinde anne ve babaların çocuğu suçlamak yerine sağduyulu davranarak başarısızlıkta kendi paylarını da araması gerektiğini kaydeden Güneş, “Çocuklar mutlaka karne değerlendirmesinin içine katılmalı. Karnelerinde zayıf olan dersler hakkında konuşulmalı, nedenleri üzerinde birlikte tartışılmalı. Başarısızlığın nedeni doğru belirlenmeli, okul, öğretmen ve rehberlik birimiyle işbirliği içinde hareket edilmeli. Onlara hata ve yapabilecekleri gösterilmeli. Asla ceza ve kıyaslama gibi olumsuz davranışlara girilmemeli. Karnedeki güzel notları ve başarılı alanları takdir etmeyi unutmamalı. Başarılı bir karne, sosyal ödül ve övgüyü hak eder” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir