YASAK AVLANMA VE RÜŞVET

KAÇAK AVLANMA VE RÜŞVET

Tekirdağ merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda yasak bölgede balık avlanmasıyla ilgili rüşvet iddialarına ilişkin 20 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasak bölgede balık avlamak için bazı kişilere rüşvet verildiği iddiaları üzerine harekete geçti. Bu kapsamda Tekirdağ merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 27 şüpheliden 20’si yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Aralarında özel güvenlik ile sahil güvenlik personellerini de bulunduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Marmara Ereğlisi ilçesinde yasak olan bölgede balık tutmak için özel güvenlik ve 3 sahil güvenlik personeline rüşvet verildiği ortaya çıktı. Polis ekiplerince 5 ilde düzenlenen operasyonda Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli 3 personelin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındığı öğrenildi..

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli 2 uzman ve 1 astsubay başçavuş ile Marmara Ereğlisi sahilindeki bir petrol firmasının özel güvenlik personelinin, yasak bölgelerde balık tutmak isteyen tekne balıkçılarından rüşvet aldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan 4 aylık teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basan KOM ekipleri, rüşvet verdiği öne sürülen aralarında İstanbul’un Silivri ilçesi, Antalya ve Marmara Ereğlisi ilçesinin de bulunduğu 5 ilde oturan tekne balıkçıları, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli 3 kişi ve petrol firmasının özel güvenlik görevlisinin de bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı.
Şüphelilerin ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldüğü bildirildi. Şüpheliler yasak bölgede avlanabilmek için rüşvet vermek ve almakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında 7 şüphelinin daha arandığı belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir