YENİ BİR ZÜBEYDE HANIM ANITI

KARACAKKILAVUZ MAHALLESİ

ZÜBEYDE HANIM ANITI VE PARKI AÇILDI. 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Karacakılavuz Mahallesinde yapılan Zübeyde Hanım Parkı ve Anıtı açılış töreni,  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ve mahalle muhtarı ve çoğunluğu kadın olan mahalle sakinlerinin katılımı ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasında   Ekrem Eşkinat özetle; “Bir kadın, bir anne hem üretir hem de dünyayı değiştirir. Hele Mustafa Kemal gibi bir evlat dünyaya getirdiyse bütün dünyaya örnek olan, mazlum milletlere ışık olabilecek bir evladı dünyaya getirir. Eğer bugün bayrağımızın altında ezanımızı dinleyebiliyorsak bu annenin dünyaya getirdiği Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Ama 1938 yılında Atatürk dünyaya gözlerini kapatırken başka Zübeyde Anneler bu topraklarda bir sürü Mustafa Kemaller dünyaya getirdi. İşte bizler hepimiz birer Mustafa Kemal’iz. Bizler son nefesimize kadar var olduğumuz müddetçe bu bayrağı bu semalardan indirmeyeceğiz, bu ezanı da susturmayacağız. Bu milletin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin emaneti üzerimizdedir. Bu sorumluluğun bilincinde bugün Atatürk Anıtı’ndan sonra İlk defa Zübeyde Hanım Anıtları serisine de Cumhuriyet değerlerine sahip, kadınlarına sonuna kadar güvendiğimiz Karacakılavuz’dan Zübeyde Anne’nin anıtını açarak başladık. Bizim bu çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kadir Albayrak “Türkiye’nin yeni bir lider arayışına ihtiyacı yoktur. Bizim değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun ideallari ebediyen bizim yol göstericimiz olacaktır. Karacakılavuz gerek Süleymanpaşa Belediyesi’nin gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin çok önem verdiği mahallelerimizden biridir. Büyükşehir Belediyesinin Karakılavuz’da çok önemli projeleri var. Mahallemiz, içme suyu hatları bakımından en iyi depoya sahip” diyerek sözlerini tamamladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir