YENİ ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN

YENİ ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN

 MEB 2017-2018 öğretim yılı  istatistiklerini yayımladı:

İmam hatip  artışına devam

İmam hatip okullarında okuyan öğrencisayısı 1 milyon 237 bine ulaştı. Genel ortaokul sayısı 147, öğrenci sayısı ise 61 bin azaldı. İmam hatip ortaokulu sayısı ise bir önceki yıla göre 557, öğrenci sayısı 51 bin 154 arttı. Geçen yıla göre özel ortaokul sayısında 388 öğrenci sayısında 33 bin 13 artış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 öğretim yılı istatistiklerini açıkladı.

Verileri 2016-2017 öğretim yılıyla karşılaştıran eğitim uzmanı Alaaddin Dinçer’in dikkat çektiği noktalar şunlar:

  • Özel lise sayısında 371 öğrenci sayısında 45 bin 358 artış gerçekleşti.
  •  Anadolu imam hatip lisesi sayısında 253, öğrenci sayısında 8 bin 290 artış oldu.
  • Anadolu lisesi sayısında 232, öğrenci sayısında 3 bin 913 öğrenci azalma oldu.
  • Meslek teknik anadolu lisesi sayısında 50 okul artışı olurken, öğrenci sayısında 50 bin 75 azalma oldu.
  • Açıöğretim ortaokul ve lise sayısının geçen yıla göre 165 bin 94 azaldığı görülüyor. Dördüncü nakil döneminin yeni sona erdiği günlerde istatistiklerin açıklanmış olması açık lise öğrenci sayılarında ki azalmaya ilişkin kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden olmaktadır. 

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI, ESKİ TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANI NE DİYOR?

Eğitim konusunda yapılan düzenlemelerle ilgili olarak Prof. Dr. Ziya Selçuk, Bakan olmadan önce eğitimin son 10 yılı’’nı şöyle değerlendirmişti: “Son 10 yılı nicelikte olumlu değişimlerin yaşandığı ancak nitelikte ve paradigmal dönüşümde mesafe alınamayan yıllar olarak özetlenebilir. Sahici dönüşümlerin yaşanabilmesi için hangi türden olursa olsun “tek tip nesil” anlayışından vazgeçilmelidir. Bu anlayıştan sadece “tek tipçi” çıkar. Eğitim bir parti ödevi değil, bir millet ödevidir. Bu nedenle bu topraklarda yaşayan her canın temsil edildiği bir eğitim yaklaşımına ihtiyaç var. Başlangıçta “Milli Eğitim” anlayışı çıkmaz sokaktır. Eğitimin mesajı insanadır. Mesajı insana olan her şey önce evrensel olarak planlanır. Sonrasında yerelin boyasıyla boyanır ve millileşir.’’ 

Şeklinde görüşleri olduğu bilinmektedir.

Sayın Bakanın eğitim öğretim ile ilgili görüşlerini uygulama konusunda çabaları olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir